Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon
Σωστό και ευχαριστώ πολύ Μαρία, και τους υπόλοιπους, για όλες τις πληροφορίες. Εντάξει για τον σολωμό, εντάξει και για τις γαρίδες, σχεδόν εντάξει γενικότερα με τα ιχθυοτροφεία. Με την σαρδέλα τι γίνεται όμως; Ψαρεύεται και με δίχτυα (μανομένα αν δεν κάνω λάθος) αλλά και με άλλους τρόπους, τράτες κ.λπ.). Πουλιέται δε στην ψαραγορά και στα εστιατόρια χωρίς να γνωρίζει ο αγοραστής από που προέρχεται και πως έχει ψαρευτεί. Είναι προφανή τα ερωτήματα που προκύπτουν. Τι κάνουμε, την τρώμε ή όχι;
|
το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι τα αποθέματα της σαρδέλας δεν έχουν ποτέ μειωθεί ή κινδυνέψει στη Μεσόγειο.
Είναι ψάρι με γρήγορους κύκλους και μαζική αναπαραγωγή, ψαρεύεται όντως με δίχτυα και, ως πελαγικό ψάρι, το ψάρεμά της δυνητικά μπορεί να μην έχει καμία σχέση με καταστροφή βενθικών οικοσυστημάτων (εκτός από όταν τα γρι-γρι ψαρεύουν παράνομα πολύ κοντά στην ακτή...). Επιπλέον, είναι ψάρι με πολλά ω3 και υπερεκλεκτή γεύση!
Μέχρι λοιπόν να φτάσει στα αυτιά μου οτιδήποτε ανησυχητικό για τα αποθέματα της σαρδέλας την απολαμβάνω χωρίς ενοχές ψητή στα κάρβουνα
