Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia
το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι τα αποθέματα της σαρδέλας δεν έχουν ποτέ μειωθεί ή κινδυνέψει στη Μεσόγειο.
Είναι ψάρι με γρήγορους κύκλους και μαζική αναπαραγωγή, ψαρεύεται όντως με δίχτυα και, ως πελαγικό ψάρι, το ψάρεμά της δυνητικά μπορεί να μην έχει καμία σχέση με καταστροφή βενθικών οικοσυστημάτων (εκτός από όταν τα γρι-γρι ψαρεύουν παράνομα πολύ κοντά στην ακτή...). Επιπλέον, είναι ψάρι με πολλά ω3 και υπερεκλεκτή γεύση!
παρολα αυτα κι εγω την τσακιζω ψητη ή μαρινατη 
Μέχρι λοιπόν να φτάσει στα αυτιά μου οτιδήποτε ανησυχητικό για τα αποθέματα της σαρδέλας την απολαμβάνω χωρίς ενοχές ψητή στα κάρβουνα 
|
Τα ιδια δεν ελεγαν παλαιοτερα Μαρια και για την ρεγγα ? Οταν αρχισε η υπεραλιευση με σκοπο να χρησιμοποιηθει ακομα και για ιχθυαλευρα (ζωοτροφες και αλλα νομιζω) , ανακοινωθηκε οτι ... ρεγγα γιοκ , ή τουλαχιστον fast γιοκ !!
Το επομενο ταξειδι του ΤΗΘΥΣ , ευχομαι να ειναι στην Νοτιο Αφρικη για το sardine run και να μπορω κι εγω , αλλα και οσο γινεται περισσοτεροι να συμμετασχουν !