Πολύ ενδιαφέρον προβληματισμός...
να πω πως το αντιλαμβάνομαι εγώ..
αν το καταδυτικό κέντρο, στις υπηρεσίες που προσφέρει, έχει και την ενοικίαση του εξοπλισμού, τότε θα πρέπει να νοικιάζει εξοπλισμό στον κάθε ενδιαφερόμενο που έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις (δηλαδή πτυχίο αναγνωρισμένο απο την Ελλάδα).
το πως θα χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό ο ενδιαφερόμενος δε θα πρέπει να απασχολεί το καταδυτικό (και όπως το αντιλαμβάνομαι να μην έχει και καμία ευθύνη είτε νομική είτε ηθική).
δηλαδή αν νοικιάσεις αυτοκίνητο και με αυτό μεταφέρεις ναρκωτικά και σε πιάσουν, θα έχει ευθύνη η εταιρία ενοικίασης? μου ακούγεται παράλογο...
όσο αφορά τις φθορές του εξοπλισμού (ή ακόμη και να μη τον επιστρέψει), ίσως να λυνόταν με τη χρήση πιστωτικής κάρτας ώς εγγύηση.
Παράθεση:
ενημερωνοντας αμεσα και το Λιμεναρχειο , για να τον πιεσουν να αναφερει που θα βουτηξει
|
μα αυτό που λες είναι παράνομο... δεν έχει την υποχρέωση να πει σε κανέναν που θα βουτήξει (αρκεί να είναι ημέρα) σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.
θα γίνουμε εμείς παράνομοι με το φόβο μήπως ο άλλος έχει στο μυαλό του την παρανομία?
Παράθεση:
Τελικά, εφόσον όλα τα καταδυτικά κέντρα καλύπτουν καθημερινά όλο το νησί μετά το 2005-6, γιατί κάποιος (και μιλώ περισσότερο για ξένους επισκέπτες) να θέλει να πάει μόνος του;
|
-θέλει να βγάλει μόνος του το πλάνο της κατάδυσης.
-μικρότερο κόστος
-ελεύθερο ωράριο βουτιάς
Παράθεση:
Τελικά τι πρέπει να κάνει ένα καταδυτικό κέντρο; Να δίνει εξοπλισμό; Να μην δίνει εξοπλισμό; Σε ποιόν και υπό ποιες προϋποθέσεις.
|
αν θα επιλέξει να νοικιάζει εξοπλισμό, τότε είναι ανήθικο (κατά την άποψή μου) να επιλέγει τους πελάτες στους οποίους θα τον ενοικιάσει...
γιαυτό και τα περισσότερα καταδυτικά που γνωρίζω δε νοικιάζουν εξοπλισμό (για να βουτήξεις μόνος σου).
αυτό τους εξυπηρετεί αρκετά...
έχουν το κεφάλι τους ήσυχο για όλους τους παραπάνω λόγους που ανησυχείς + κρατάνε στην αγκαλιά τους τους νέους δύτες που αδυνατούν να αγοράσουν εξοπλισμό για να βουτάν μόνοι τους...