Απάντηση: Σχεση Καταδυτικού κέντρου-ενοικιαστή εξοπλισμού
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
αντρεα νομιζω οτι ο συναδελφος απο τη ροδο μαλλον εχει παρεξηγηθει κ η παρεξηγηση οφειλεται στην αδυναμιες που δημιουργει η συζητηση μεσω γραπτου λογου... (το ιδιο πιστευα εξαρχης οταν ανεβασε την απορια του ο φοιβος για το κειμενο του σαϊτ του deep rhodos σχετικα με τη νομιμοτητα ή μη της ανεξαρτητης καταδυσης )
στην ουσια τωρα....
νομιζω οτι ειναι δικαιωμα του καθενα επαγγελματια να νοικιαζει ή οχι τον εξοπλισμο του σε οποιον επιθυμει...χωρις μαλιστα να χρειαζεται να απολογηθει σε οποιονδηποτε...
Αν ως τουριστας επιθυμουσα να καταδυομαι ανεξαρτητα καταδυτικου θα επελεγα ενα προορισμο που θα μου εδινε την επιλογη αυτη (οσοναφορα την ενοικιαση εξοπλισμου ή μη)...
αν με ρωτησετε κατα πόσο -ως ιδιοκτητης καταδυτικου σε νησι, που δεν ειμαι!- θα νοικιαζα εξοπλισμο σε καθε καταλληλα πιστοποιημενο δυτη, θα απαντουσα καθετα ΝΑΙ και μαλιστα θα ειχα ετοιμες πληροφοριες για το που και πως μπορει ο καθενας να καταδυθει...
Παραλληλα θα διαφημιζα με καθε τροπο την σαφη ανωτεροτητα του να καταδυθει κανεις με το σκαφος μου και τη αφεντια μου παρεα... και ο καθε δυτης ας εκανε οτι ηθελε...
Παντως ειναι κοινη πρακτικη στα καταδυτικα των νησιων να μην ενοικιαζουν εξοπλισμο και καποτε (οταν εργαζομουν στη Σαντορινη) ασπαζομουν την επιχειρηματολογια της συγκεκριμενης αρνησης...
Οι καιροι ομως εχουν αλλαξει και πραγματικα δεν βλεπω κανεναν ουσιαστικο λογο για να αρνηθει καποιος την ενοικιαση εξοπλισμου σε εναν υποψηφιο πελατη...
|
Πού δραστηριοποιείσαι Γιώργο;