Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-07-10, 17:00
Το avatar του χρήστη Deep Rhodos
Deep Rhodos Deep Rhodos is offline

Περιοχή: Rodos
Απάντηση: Σχεση Καταδυτικού κέντρου-ενοικιαστή εξοπλισμού

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Zin Εμφάνιση μηνυμάτων
χμ .. ενδιαφέρουσα αποψη..
Γεμίζω το αμαξι μου μπουκάλες και το μεταφέρω μεχρι το νησί που θέλω να κανω καταδύσεις μιας και οι παροχοι της περιοχής δε νοικιάζουν ουτε γεμίζουν τη μπουκάλα μου επειδή κατα κανόνα (δικο τους) αυτοι που νοικιάζουν ή γεμίζουν μπουκάλες ειναι ψαρομπουκαλοί ή/και αρχαιοκάπηλοι...

(αυτο και αν θα ηταν υποπτη συμπεριφορά.. νοικιάζοντας θα ειχα υπογράψει ενα χαρτί θα ειχα δειξει μια ταυτότητα θα ξερανε ποιος ειμαι που και ποτε θα βουτηξω... )

Προς τιμής σου ειναι Deep Rhodos που δε γεμίζεις τις μπουκάλες σε δυτες που ξέρεις οτι ειναι ψαρομπουκαλοι αλλα τη λογική του "μαζί με τα ξερά καιγονται και τα χλωρα" δεν μπορώ να την ασπαστώ!!

αυτοι που παρανομουν την ξέρουν καλα την παρανομία τους και εχουν πάρει τα μέτρα τους. Δυστυχώς δεν μπορέις εσυ να τους αποτρεψεις με την τακτική σου να μη νοικιάζεις εξοπλισμό. Για αυτους χεστηκε η φοράδα στο αλώνι -για να στο πω και πιο επιστημονικά.. εγω ομως που θα ερθω να σου ζητήσω μπουκάλα και οταν δεν μου τη δώσεις εξηγώντας μου τους "ηθικους" λογους για τους οποιους δεν νοικιάζεις .... μαλλον θα παρεξηγηθώ γιατι αυτό το "εισαι δύτης.... αρα εν δυνάμει παράνομος... " δεν το δεχομαι ποσω μαλλον απο επαγγελματιές που εχουν βγάλει δυτες και δυτες στη καριέρα τους... και ξερουν-βλεπουν την αγάπη των μαθητών τους τους για τη θάλασσα και την κατάδυση...

υσ: και μη γραψει παλι καποιος κατι για μεθυσμένους πιστοποιημενους που πανε να νοικιάσουν εξοπλισμο... δεν ειναι αυτό το θέμα μας..
.
Αγαπητέ φίλε - φίλη. Προφανώς δεν έχεις παρακολουθήσει όλη την συζήτηση από την αρχή. Ο τίτλος είναι η σχέση του καταδυτικού κέντρου με τον υποψήφιο ενοικιαστή. Η δέ δική μου παρατήρηση - απο όπου άρχισε και το θέμα - είναι το θέμα του να νοικιάσει κάποιος επαγγελματίας ή όχι εξοπλισμό σε κάποιον που δέν του γεμίζει το μάτι. Γιατί; Εγώ αναφερόμενος στην δική μου σχολή επικαλέστηκα λόγους χρήσης (ηθικής είναι μια λέξη). Είμαι σίγουρος ότι άλλοι συνάδελφοι επικαλούνται λόγους φθορών κλπ. Δέν είπα σε κανένα σημείο της συζήτησης ότι δέν δίνω εξοπλισμό γενικά. Είπα ότι για τους δικος μου λόγους δέν δίνω εξοπλισμό σε αυτούς που δέν με πείθουν. Αυτό. Τώρα το πώς το βλέπει αυτό ο καθένας..δικαίωμα του. Άλλωστε - όπως και ξαναείπα - η κοινότητα των δυτών εδώ είναι πάρα πολύ μικρή και γνωρίζουμε το ποιόν του καθενός. Με τους δε επισκέπτες, αναγκαστικά πρέπει να βολιδοσκοπούμε. Ομολογώ ότι με τους Έλληνες δύτες, τα προβλήματα που είχαμε στο παρελθόν ήταν λίγα και από μεμονωμένα άτομα (Μιλώ περισσότερο για κάτι ΕΠΟΠ που υπηρετούν στο νησί. Οι Έλληνες τουρίστες γενικά δέν μας επισκέπτονται, προφανός λόγω του κόστους διακοπών στο νησί μας βλ. Ταξιδιωτικοί πράκτορες) Επαναλαμβάνω επίσης ότι άν η ενοικίαση δέν ήταν πακέτο με την συνοδευόμενη στο bureau veritas, λίγοι συνάδελφοι θα την επέλεγαν. Τελικά δίνω ή όχι εξοπλισμό; Δίνω σε αυτούς που με πείθουν. Αυτή είναι η απάντηση μου. Και να πώ και κάτι άλλο; Επειδή το θεωρώ λίγο ...κία να πάρω 10 και 15 ευρώ, δέν παίρνω κάν λεφτά. Ούτος οι άλλος αυτό (όπως είπα) δέν συμβαίνει συχνά. Απο μόνοι τούς βέβαια οι άνθρωποι φέρνουν κάνα καφέ, καμιά πάστα (αμέσως μετά έχω ένα φοβερό ανεκδοτάκι με πάστα)...για την υποχρέωση φαντάζομαι. Αυτό εγώ το θεωρώ καλή σχέση. Αμοιβαία. Σε εξυπηρετώ και σύ προσέχεις τον εξοπλισμό μου (πόσοι σας έχουν επιστρέψει το BCD πλυμένο και δεν σε εκθέτουν. Όμορφα πραγματάκια δηλαδή. Ακολουθεί ανέκδοτο με πάστα!!!!!!!!!!!