Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-07-10, 22:07
Το avatar του χρήστη Deep Rhodos
Deep Rhodos Deep Rhodos is offline

Περιοχή: Rodos
Απάντηση: Μου άρεσε / Με εκνεύρισε - Ανοιχτή κριτική καταδυτικών επιχειρήσεων

Διάβασα αυτό το thread με πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα να κάνω τις εξής παρατηρήσεις. Πιστεύω ότι τα καταδυτικά κέντρα χωρίζονται σε είδη ανάλογα με την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται. Κάποια έχουν άκρως εποχιακό χαρακτήρα - σε σημείο που τον χειμώνα το κλείνουν και φεύγουν. Το σωστό βέβαια είναι αυτό να το γνωστοποιούν στο κοινό τους, ή τουλάχιστον να λένε ότι υπολειτουργούν. Οπότε μήν σας φαίνεται παράξενο άν κάποιος το κλείσει και φύγει, διότι απλά το καλοκαίρι μπορεί να ξεκίναγε δουλειά το πρωί και να τέλειωνε μεσάνυχτα. Αρκεί να σας το πεί για να το ξέρετε. Όσων αφορά τις τιμές τώρα. Υπάρχουν πράγματι καταδυτικά τα οποία σφάζουν. Η τιμή όμως δέν μπορεί να πέσει πολύ - σε επίπεδα τουρκίας ας πούμε. Στην τουρκία (Μαρμαρις) η βουτιά κοστίζει 20 ευρώ σε ναυάγια καθισμένα πάνω σε υφάλους χωρίς καμιά μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τσιμεντένια αρχαία. Η μπύρα όμως στο bar του καταδυτικού κάνει 14 ευρώ. Η βενζίνες και τα μεροκάματα είναι πολύ φτηνότερα επίσης... Πόσο θα πρέπει να χρεώσει ένας παροχέας έναν δύτη συνυπολογίζοντας 1) Εργατοώρες (Συνοδεία - πλύσιμο - γέμισμα κλπ) 2) Καύσιμο για το σκάφος ή ακόμα και το αυτοκίνητο (1,65 η αμόλυβδη) 3) Ρεύμα (3φασικό) για το κομπρεσσέρ 4) ενδεχωμένος προσωπικό. Προσπαθώ να πώ ότι όλα πρέπει να κινούνται σε κάποια πλαίσια. Το οτι αύριο πουλάμε κατάδυση 10 ευρά δέν σημαίνει ότι αναπτύξαμε καταδυτικό τουρισμό. Πάνε οι άνθρωποι και βουτάνε ερυθρά και μετά έρχονται στην Ελλάδα. Πείτε μου τί θα δούν. Εχουμε κάνει καμιά υποδομή τόσο καιρό; Και καλά το κράτος το οποίο κοιμάται (ακόμα και μετά το ΄05) αυτό είναι δεδομένο. Εδώ κρατάμε με νύχια και με δόντια τις λίγες ενδιαφέρουσες περιοχές, μην τυχών και μας ξεφύγει ότι είδαμε κανέναν ροφό...κλπ. Πέρσι βρήκε ένας συνάδελφος ένα φανταστικό σπυλαιάκι γεμάτο γαρίδες, καραβιδάκια. κάτι όμορφα κοραλάκια....Μαθευτηκε..πάει . Φέτος πήγα με πελάτες και δέν υπάρχει μέσα ΤΙΠΟΤΑ - Τ Ι Π Ο Τ Α. Και αυτούς τους αχαρακτήριστους τους τροφοδοτούν κάτι άλλοι αχαρακτήριστοι για τους οποίους δέν διάβασα καμια αναφορά σε αυτό το thread. Δεν άκουσα κανέναν να πεί..Ξέρω ένα κατάστημα που πούλησε πλήρη εξοπλισμό+ψαροντούφεκο σε κάποιον, ή ξέρω ένα καταδυτικό κέντρο το οποίο γεμίζει συνεχώς σε κάποιον πασίγνωστο ψαρομπούκαλο. Για σκευτείτε λίγο ρε παιδιά...