Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-07-10, 23:23
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: Μου άρεσε / Με εκνεύρισε - Ανοιχτή κριτική καταδυτικών επιχειρήσεων

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Deep Rhodos Εμφάνιση μηνυμάτων
Όσων αφορά τις τιμές τώρα. Υπάρχουν πράγματι καταδυτικά τα οποία σφάζουν. Η τιμή όμως δέν μπορεί να πέσει πολύ - σε επίπεδα τουρκίας ας πούμε.
Η τιμή μπορεί να πέσει μια χαρά, ακόμη και σε επίπεδο Τουρκίας.
Αρκεί τα "εποχιακά" καταδυτικά να προσαρμόσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και να έχουν μακροπρόθεσμη πολιτική (ετών και όχι μηνών και "αρπαχτής") και να μην πάνε με τη λογική ότι θα κάνουν απόσβεση όλη την επένδυσή τους σε μία σεζόν στην πλάτη του πελάτη, επειδή έτυχε το νησί τους να έχει "ακριβό τουρισμό" και άρα μπορούν να χρεώνουν ότι τους καπνίσει (όπως γίνεται ας πούμε στη Σαντορίνη και τη Ρόδο).

...και για να μη μου πεις ότι μιλάω στον αέρα ας πάρω για παράδειγμα 2 καταδυτικά στη Λίμνη κεριού στη Ζάκυνθο και τους αντίστοιχους τιμοκαταλόγους του 2010 (*):

Παράθεση:
Παράδειγμα 1
Turtle Beach Diving Center

Αρ.Καταδύσεων με σκάφοςΜόνο Βάρη/ΦιάληΠλήρης Εξοπλισμός
1 κατάδυση32,00 €39,00 €
2 - 5 καταδύσεις30,00 €36,00 €
6 - 10 καταδύσεις27,00 €33,00 €
11 - 15 καταδύσεις24,00 €30,00 €
16 καταδύσεις και πάνω21,00 €27,00 €
Παράθεση:
Παράδειγμα 2
NERO SPORT

Τιμες για καταδυση απο την βαρκαΧωρίς εξοπλισμόΜε εξοπλισμό
Μέχρι 5 καταδύσεις31 €37 €
Απο 6 καταδύσεις28 €34 €
Απο 11 καταδύσεις25 €31 €
Απο 16 καταδύσεις22 €28 €

Έχουν καμμιά σχέση οι παραπάνω τιμές με τις τιμές που αναφέρεις για Ρόδο?

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Deep Rhodos Εμφάνιση μηνυμάτων
Πληροφοριακά σας λέω ότι στην Ρόδο μια συνοδευόμενη κατάδυση κοστίζει 45 ευρώ. Πλήρης εξοπλισμός προς ενοικίαση 35. Μπορείτε να το τσεκάρετε. Οι σχολές είναι 5
Αν είναι δυνατόν να πληρώσω 90 ευρώ για 2 βουτιές ή ακόμη χειρότερα, σαν νέος δύτης χωρίς εξοπλισμό να πληρώσω 35+45 = 80 ευρώ για μία βουτιά

Αντίστοιχες τιμές έχω συναντήσει και στη Σαντορίνη.
Αυτές είναι τιμές για να κόψει κάποιος τις βουτιές ή να μην ασχοληθεί ποτέ με την κατάδυση
Αν οι μόνοι πελάτες που θέλουν αυτά τα καταδυτικά, είναι τουρίστες-κορόιδα που "το φυσάνε", ας μας το πουν να το ξέρουμε - αλλά να δω που θα τους βρίσκουν αυτούς τα επόμενα χρόνια.

Αντίστοιχα στη λίμνη Κεριού που έχω βουτήξει με το ένα από τα δύο καταδυτικά, σε πληροφορώ ότι έχει Γερμανούς πελάτες που έρχονται τα τελευταία 5-10 χρόνια και στη full σεζόν έκανε 3 βουτιές τη μέρα με σκάφος 18-20 ατόμων. Κάνε τους πολαπλασιασμούς μόνος σου, να δεις αν βγαίνουν τα οικονομικά.

(*) Σημαντική λεπτομέρεια: Πόσα καταδυτικά έχουν τιμοκαταλόγους στο site τους? Μόνο όσοι είναι λίγο πιο σοβαροί...
Οι υπόλοιποι "σε κόβουν" και χρεώνουν ανάλογα, αν είσαι έλληνας ή όχι, αν φυσάει βοριάς, πόσα μίλια θα κάνει το σκάφος, πόσο χρέωσε το διπλανό καταδυτικό χθες, κλπ κλπ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 23-07-10 στις 23:29.
Απάντηση με παράθεση