Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-07-10, 10:05
Το avatar του χρήστη Deep Rhodos
Deep Rhodos Deep Rhodos is offline

Περιοχή: Rodos
Απάντηση: Μου άρεσε / Με εκνεύρισε - Ανοιχτή κριτική καταδυτικών επιχειρήσεων

Προφανώς φοίβο κατάλαβες λάθος. ΞΕκαθαρίζω λοιπόν: Κατάδυση συμπεριλαμβανομένων όλων__ 45 Ευρώ Επαναλυπτική Κατάδυση___ 25 Ευρώ Πακέτο Καταδύσεων______ Κατόπιν συνεννόησης Ενοικίαση πλήρους εξοπλισμού____ 35 Ευρώ. Οπότε Φοίβο για να κάνει κάποιος μια βουτιά θα πληρώσει 45 ευρώ και για 2 70. Αν δε έχει και εξοπλισμό η τιμή αυτή μπορεί να φτάσει τα 50 ευρώ. Όσα δηλαδή θα έδινες για να νοικιάσεις εξοπλισμό και να συμμετέχεις στα καύσιμα του σκάφους σε μιά παρείστικη κατάδυση στον τόπο σου. Τώρα το 10 βουτιές με 20 ευρώ έκαστη είναι και λίγο δίκοπο μαχαίρι, και θα σου πώ αμέσως γιατί. Οι περισσότεροι αξιότιμοι συνάδελφοι σε αυτό το φόρουμ δεν έχουν καταλάβει το εξής: Για να ξεκινήσει να λειτουργεί ένα καταδυτικό κέντρο την σαιζόν (Πρωτόκολα σκάφους, fbacility σχολής, Instructor fees, Bureau Veritas, Service κομπρεσσέρ και εξοπλισμού, έλεγχος φιαλών κλπ) πρέπει να δαπανήσει ένα αξιοσέβαστο ποσό. Σε συνδυασμό με μισθούς Divemaster και εκπαιδευτών, έξοδα λειτουργίας κλπ, ο κάθε ιδιοκτήτης - με το που βάλει το κλειδί στην πόρτα του καταστήματος του -ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΟΥΚ ΕΥΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΟ ΠΟΣΟ το οποίο πρέπει να βγάλει κατα κάποιο τρόπο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενδεχομένως να μήν "βγαίνει" να σε πάρει με σκάφος 7 μέτρα και δυο μοτόρια 135 για κατάδυση μόνο σου Νοεμβρη μήνα με 20 ευρώ. Για να υπάρξει αυτό το καταδυτικό κέντρο και την επόμενη χρονιά πρέπει εκτός από την φήμη του να κοιτάξει και τα οικονομικά του. Έχε επίσης υπόψιν σου ότι η Ζάκυνθος τώρα ξεκινά την κλιμάκωση της Τουριστικής της ανάπτυξης εν αντιθέση με Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο κλπ. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο πακέτο, όχι μόνο της κατάδυσης αλλά και των υπηρεσιών γενικά θα μπούνε πολλά χέρια που θα τσιμπάνε και από ένα κομματάκι. Τελικά απο την τελική τιμή, ο ιδιοκτήτης καταλήγει να παίρνει ενα ποσοστό λίγο πάνω από το 50% Θα μου επιτρέψετε όμως αγαπητοί συνάδελφοι να επαναλάβω τον προβληματισμό μου. Μιλάμε για τιμές, κερδοσκοπικά καταδυτικά κέντρα και εποχιακές αρπαχτές που γδύνουν τον τουρίστα. Δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλάει για καταδυτικά τα οποία στηρίζουν κακούς δύτες, ψαρομπούκαλους κλπ. Δεν σας ενδιαφέρει; Δεν σας ενδιαφέρει το γεγονός ότι στις περιοχές που πάτε και βουτάτε κυκλοφορούν αχαρακτήριστοι με την υποστήριξη κέντρων που ενδεχομένως στηρίζετε;