Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-08-10, 11:49
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ν. Ψυχικό
Απάντηση: Kατάδυση στο «Σπήλαιο των ελεφάντων»

Συμφωνώ απόλυτα με τον GB, όχι από γνώση που έχω (δεν έχω) αλλα με κάλυψε με τα επιχειρήματά του.

Δεν μπορώ βέβαια να παραγνωρίσω το γεγονός ότι η εξερεύνηση και η έρευνα χρειάζονται χρήματα. Αυτά κάπως πρέπει να βρεθούν ώστε σε βάθος χρόνου να κερδίσει και το σπήλαιο και η έρευνα. Η ιδέα ενός οργανισμού που θα εκμεταλλεύεται το σπήλαιο με αυστηρά standards και μόνο με την χρήση rebreather ""ιτ ισ του γκουντ του μπι τρου". Η εκπαίδευση σε έναν rebreather δεν είνα πια πυρηνική επιστήμη, σίγουρα όμως δεν είναι για όλους και επειδή αυτό δεν αφορά μόνο τους επισκέπτες αλλα και τους επαγγελματίες, δεν θα ήθελα να ήμουν μπροστά σε αυτόν που θα "κόψει" μια ανερχόμενη τουριστική "ατραξιόν""

Κακά τα ψέματα ελάχιστοι θα πειστούν εαν από την επισκεψιμότητα ενός σπηλαίου κερδίζουν χρήματα και κάποιος βάλει ένα απαγορεύεται. Προφανώς θα καταδύονται όλοι παράνομα και έξω θα μένουμε εσυ, εγώ και όσοι έχουν πραγματικά ευαισθησία πάνω στο θέμα.

Όπως πολλά πράγματα σε αυτόν τον τόπο μόλις ανακαλυφθούν γίνονται βορά στο βωμό του χρήματος... εδώ πουλάγαμε μάρμαρα από τον Παρθενώνα... στο σπήλαιο των ελεφάντων θα κωλώσουμε;

Πιστεύω ότι ένα χειμερινό project του συλλόγου μπορεί να είναι η καταγραφή των καταδυτικών πρακτικών που έχουν αρνητική επίπτωση στους κατοίκους του βυθού. Έτσι από την μεριά μας μπορούμε να ενημερώνουμε τους δύτες για ποιες δραστηριότητες "κάνουν κακό" ή πως μπορούν να τις κάνουν ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για αυτούς και για το περιβάλλον.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη neokles : 02-08-10 στις 11:58.
Απάντηση με παράθεση