Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο grandbleu
Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να δω το σχέδιο αυτής της "έξυπνης διαχείρισης" του σπηλαίου των ελεφάντων, καθότι ο καθένας μας μπορεί να έχει διαφορετική αίσθηση του ωραίου και του επιθυμητού.
Επίσης, να τονίσω ότι οι ενστάσεις μου δεν αφορούν συγκεκριμένα το συγκεκριμένο σπήλαιο και μόνο (για του οποίου τη διαμόρφωση δε γνωρίζω), αλλά τη γενικότερη πρόθεση του Συλλόγου Φίλοι του Βυθού να προτείνουν στις τοπικές αρχές καταδυτικό τουρισμό με κύριους προορισμούς τα ενάλια σπήλαια της περιοχής.
Ωστόσο, συγκεκριμένα το σπήλαιο των ελεφάντων αποτελεί τελικά και καταφύγιο - αν όχι τόπος αναπαραγωγής - για φώκιες M.monachus (τις απειλούμενες με εξαφάνιση...), όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

|
GB, για το συγκεκριμένο σπήλαιο και για πολλά άλλα που εγώ δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω δεν το συζητάμε, η κατάσταση είναι όπως ακριβώς τα λες. Το βίντεο λέει πολλά. Απλά γενικά πιστεύω ότι το πρώτο μας μέλημα πρέπει να είναι να θεραπεύσουμε τον ασθενή και όχι να εξαλλείψουμε τη νόσο. Αν και τα δύο είναι εφικτά, τότε είναι ιδανικό.