Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-08-10, 08:47
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Kατάδυση στο «Σπήλαιο των ελεφάντων»

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο grandbleu Εμφάνιση μηνυμάτων
Ειδικά για το "Σπήλαιο των Ελεφάντων", ας γίνει αναλυτική χαρτογράφηση, στερεοφωτογράφηση και στερεοβιντεοσκόπηση από ειδικούς με όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την διασφάλιση της διατήρησης της κατάστασης του σπηλαίου και κατόπιν ας φτιαχτεί μουσείο-μακέτα σε πραγματική κλίμακα του σπηλαίου στην ξηρά (και μάλιστα υπό την επιφάνεια του εδάφους, για το εφέ!) που θα μπορούν όλοι οι επισκέπτες, ανεξάρτητα ηλικίας και καταδυτικής ή όχι δυνατότητας, να το θαυμάσουν πιθαμή προς πιθαμή. Επιπλέον, προβολή 3διάστατης ταινίας μιας εικονικής κατάδυσης στο πραγματικό σπήλαιο, όπου θα εξηγείται η ιδιαιτερότητα του και έξυπνα θα περνούν και μηνύματα περί ευαισθησίας του στην επίσκεψη κ.τ.λ. Όσο για το ίδιο το σπήλαιο, αν δεν υπήρχαν φώκιες, θα μου άρεσε να είχε κάγκελα στην είσοδό του με κλειδωμένη πόρτα και διαχειριζόμενη είσοδο σε επιστήμονες από τον τοπικό φορέα διαχείρισης που θα λειτουργεί και το μουσείο.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Tiburon Εμφάνιση μηνυμάτων
Οπότε κατά αναλογία θα μπορούσε και θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να δημιουργηθεί στην περιοχή του "Σπηλαίου των Ελεφάντων" ένα μουσείο όπου θα εκθέτονται τα παλαιοντολογικά ευρήματα μαζί με πρόσθετο φωτογραφικό υλικό, προβολές ντοκιμαντέρ και εικονικών περιηγήσεων. Ως πρότυπο έρχεται αμέσως αμέσως στο μυαλό μου – επειδή έχω περάσει σχεδόν 6 χρόνια της ζωής μου στη Λέσβο – το εκπληκτικό και πλέον σύγχρονο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους** στο Σίγρι της Λέσβου που αποτελεί πραγματικό καμάρι για το νησί με διεθνείς διακρίσεις και αναγνώριση.
Now you're talking smart!!

Κάτι τέτοια είχα κι εγώ στο μυαλό μου όταν αναφερόμουν σε μια έξυπνη διαχείριση. Ειδικά το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου που ανέφερε στα παραδείγματά του ο Tib (εντάξει οι Γάλλοι είναι έτη φωτός....), παραμένει για μένα ένα από τα πιο ΕΞΥΠΝΑ εγχειρήματα ανάδειξης στη χώρα μας.
Ο xί απλός και ανυποψίαστος επισκέπτης που θα βρεθεί στο "δάσος", είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φύγει απογοητευμένος.... Αδυνατεί να συνειδητοποιήσει την αξία αυτών των πετρωμένων κατάλοιπων σεκόγιας. Φεύγοντας όμως από το αντίστοιχο Μουσείο, είναι αδύνατο να μην έχεις συγκλονιστεί από τη συναρπαστική πληροφορία και γνώση που κρύβεται πίσω από αυτά τα φαινομενικά αδιάφορα απομεινάρια.

Εκεί είναι το παιχνίδι λοιπόν