Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Sunshine
Λοιπόν απαιτείστε σαν πολιτες/δημοτες για να γινει κατι, ακόμα δεν εμαθες πως πρεπει να αγωνίζεσαι για τα αυτονόητα; (Αμα βαρέθηκες προτείνω να μεταναστεψεις στη Γερμανία. )
Τη δε καραμέλα της Γερμανικης δικτακτοριας την εχω βαρεθει, αρκετα πια. Μεγαλύτεροι σωβινιστές απο τους Ελληνες δεν ειναι οι Γερμανοι. Ας επικεντρωθούμε λοιπον στο κυριως θέμα.

|
Σαν πολιτες και σαν δημοτες απαιτουμε , οσο μπορουμε , αλλα βλεπεις υπαρχουν συμφωνιες πολιτικων με επιχειρηματιες που θα χαλασουν αν γινει κατι τετοιο . Οπως ειπα , ειχε ενεργοποιηθει ο μηχανισμος ανακυκλωσης , αλλα , τουλαχιστον στο Α' Διαμερισμα της πολης μας , σταματησε .
Δεν "πιπιλαω" καμμια καραμελα Γερμανικης δικτατοριας , οι ζημιες που αναφερω ξεκινησαν πολλα χρονια πριν τους δυο μεγαλους πολεμους του 20ου αιωνα . Ασε που δεν εχω και τιποτα εναντιον τους , οπως και με κανεναν αλλον λαο , φυλη , χωρα , θρησκεια και ο,τι αλλο θελεις . Αυτο που ηθελα να πω (και ειπα μετα ) ειναι οτι δεν πρεπει να καταστρεψουμε πρωτα ολοσχερως τον τοπο μας και μετα , με σκοπο να "ρουφηξουμε " κονδυλια , να το παιζουμε ευαισθητοποιημενοι , οπως εκαναν οι Γερμανοι , οι Γαλλοι , οι Αγγλοι , ακομα και οι Βελγοι . Εννοω , να ακολουθησουμε το συγχρονο παραδειγμα τους , αλλα χωρις πρωτα να φτασουμε στα χαλια που εφτασαν αυτοι τους τοπους τους .
Ασε που ειδαμε τι αντιμετωπιζουν και οι Γερμανοι οταν απαιτουν τα αυτονοητα , ακομα και στην συγχρονη ιστορια τους .
Μαθε μου λοιπον εσυ τον τροπο να αγωνιζομαι , μηπως και την δεακετια αυτην την μειωσουμε , χωρις να ριξουμε πισω τους προπορευομενους , αλλα να βοηθησουμε την οπισθοφυλακη (επισης ειμαι τρελλα εναντιον σε καθε γελοια κοντρα μεταξυ πολεων και αποπατω στα μουτρα ολων οσων καθονται στο καφενειο τεμπελιαζοντας λεγοντας οτι ολα στην Αθηνα γινονται και η Θεσσαλονικη υποβαθμιζεται . Υποβαθμιζεται οντως , αλλα απο τους εχοντας συμφεροντα και απο τους αδιαφοροτεμπελοκλαψιαρηδε ς που η μοναδικη τους χρηση θα ηταν λιπασμα για τα χωραφια) .
Το οτι κουραζομαι να κυνηγω ανεμομυλους ειναι γεγονος . Δεν βαρεθηκα τοσο οσο για να τα παρατησω και , αν η νοοτροπια σου ειναι , αν δεν σου αρεσει φυγε απο την χωρα , τοτε μαλλον μιλαω με ανθρωπο που ειναι απολυτα ικανοποιημενος με ολα στην χωρα που ζει (αλλιως θα ειχες μεταναστευσει εσυ πρωτη) .