Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο grandbleu
Ξ
Σχετικά με τα Columbretes, μιλάμε για Ισπανία, λιγάκι νοτιότερα (πιο κοντά στη Valencia παρά στη Barcelona), αλλά αυτή τη φορά πολύ ανοιχτά από την ακτή, περί τα 28 ναυτικά μίλια. Πολύ ιδιαίτερο πάρκο, φυλάσσεται συνέχεια από την ακτοφυλακή που κάνει ελέγχους και στους δύτες. Περιορισμένες άδειες προσέλευσης, χρειάζεσαι άδεια για να μείνεις σε αγκυροβόλιο το βράδυ, απαγορεύεται η διανυκτέρευση στο νησί, μπλα, μπλα, μπλα. Συνήθως πηγαίνεις με liveaboard, για τους πολύ φανατικούς του ψαριού... εγώ είμαι τύπος του κοραλλιού (περισσότερα από κοντά!) 
|
Είχα δει ένα ντοκυμαντερ για τα σπάνια είδη πτηνών και για την υποβρύχια ζωή στα Columbretes και έπαθα... Τον Αύγουστο έστειλα ένα mail σε καταδυτικό (Estation Nautica) της περιοχής (Benicarlo-Peniscola) αλλά δε μου απαντήσανε και ένα τηλέφωνο που πήρα δεν είχε συνέχεια γιατί Αγγλικά...γρυ...
Πάντως είναι ένα μέρος που θα ήθελα πολύ να πάω και δε χρειάζεται να κάνεις Liveaboard, επιτρέπονται μόνο δυο καταδύσεις τη μέρα και το σκάφος ξεκινάει στις 8π.μ. και επιστρέφει στις 6μμ. (διανυκτέρευση κατόπιν συνενόησης). Ελπίζω του χρόνου το καλοκαίρι να είμαι πιο οργανωμένος...
Προς τα παρόν αρκούμαι στο να ζηλεύω όσους μπορούν να κάνουν διακοπές όποτε θέλουν