Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο miouos
μετα απο αρκετο καιρο ψαξε ρωτα κτλ....κατα 90% ειμαι για τα παρακατο προιοντα και θα ηθελα μια τελευτεα γνωμη.... ευχαριστω..
|
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο miouos
στολη- waterproof W1 5mm (φερμουαρ στην πλατη)
|

Εγώ έχω την προηγούμενη (lynx) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν θεσ να ξοδέψεις λιγότερα λεφτά, νομίζω ότι άριστες είναι και οι Bare που είναι πολύ οικονομικές.
Βέβαια καλό θα ήταν να δοκιμάσεις και με φερμουάρ μπροστά, μερικούς τους βολεύουν περισσότερο. Εμένα ΟΧΙ, καθότι δεν μπορώ να βγάλω τη στολή μόνος μου και αυτό με εκνευρίζει, οπότε back zipper for me!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο miouos
bcd-poseidon BESEA W50
|
Δεν έχω δοκιμάσει wings. Πριν το "γύρναγα" σε wings, θα προτιμούσα να τα δοκιμάσω πρώτα, κυρίως αν ήταν να πάρω κάτι "ακριβούτσικο".
Must για μένα, το να έχει integrated βάρη (απεχθάνομαι οριστικά τη ζώνη

)
Θεμιτό το να έχει κάποιες τσέπες που να μπορείς να βάζεις spare πράγματα (το δικό μου έχει άχρηστες τσέπες)
Προσωπικά μου αρέσει ο ιμάντας που χρησιμοποιεί η scubapro και για δεδομένης διαμέτρου φιάλες δένεται τάχιστα.
Το μόνο για τις διάφορες μάρκες, ρώτα μήπως έχουν ελαττωματικά dump valves/inflators κλπ
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο miouos
regulator- poseidon jetstream +mk3+χταποδι jetstream
|
Το πιο σημαντικό αυτό που σου έγραψε ο ai_sixDIR. Κι εγώ πήρα κάτι αντίστοιχο (σε Scubapro). Δεν το μετάνιωσα καθ' ότι δεν μου έχουν λείψει (ακόμα

) τα χρήματα, αλλά αν ξαναγόραζα τώρα δεν θα έπαιρνα το "top" μοντέλο, καθότι στα μέτρα που κατεβαίνω και τις θερμοκρασίες νερού που πηγαίνω, δεν νομίζω ότι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Κοινώς, μάλλον "πεταμένα" λεφτά.
Το έχω δυστυχώς να παρασύρομαι όταν αγοράζω κάτι
Δες πάντως και κάτι χαρακτηριστικά που παίζουν, π.χ. περιστρεφόμενος πύργος, χωρίς να είναι και κάτι απαραίτητο βέβαια...
Α ναι, και αν το θες σε DIN ή INT.
[Αν αγόραζα κάτι τώρα, μάλλον σε Apeks θα πήγαινα!]
Μάλλον σημαντικό το να μάθεις την ευκολία του service, σίγουρα στην Ελλάδα αλλά και πιθανώς έξω αν είναι να ταξιδέψεις.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο miouos
maska mares liquid vision
|

Νομίζω πως το field of view των mares είναι κορυφαίο.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο miouos
fins και αλλα ψηλα δεν ξερω ακομα..
|
Εγώ λέω split fins
Μια χαρά κάνεις όλων των ειδών τα kicks, μια χαρά ταχύτητες πιάνεις (δες διάφορα συγκριτικά που έχουν δημοσιευτεί), και είναι
πολύ άνετα.
Τo buckle σύστημα της Mares με έχει βολέψει επίσης πολύ, αν και συνεπάγεται ένα ελαφρά αυξημένο κόστος ανταλλακτικών (δεν μου έχει χαλάσει τπτ έως τώρα)