|
Απάντηση: βατραχοπέδιλα
Twin Jet (μαύρα, που είναι πιο σκληρά από τα παλιότερα γκρι) της Scubapro. Split από καουτσούκ δηλαδή. Μου κόστισαν μια περιουσία όταν τα αγόρασα, αλλά δεν το έχω μετανοιώσει.
Είναι γενικά πολύ καλό all-around πέδιλο και για τη χρήση που τους κάνω, τέλεια. Τυχαίνει πολλές φορές να χρειάζεται να κάνω snorkelling, ελεύθερη και αυτόνομη στο ίδιο ταξίδι και δεν έχω την πολυτέλεια του χώρου και του χρόνου να κουβαλάω 3 διαφορετικά ζευγάρια πέδιλα. Είναι πολύ άνετα, ελαφριά, δεν κουράζουν τα πόδια στη χρήση πολλών ωρών, προσφέρουν υποστήριξη σε ολόκληρο το πέλμα, τέλεια και για τις μικροκινήσεις που χρειάζεται να κάνει ένας φωτογράφος/βιντεογράφος στο βυθό. (Ιδιαίτερα στο βίντεο, είναι πολύ σημαντικό να smouthαρεται η προωθητική κίνηση και να μην "περνάει" στα χέρια και στην κάμερα, εκεί τα πάνε άριστα.)
Παλιότερα, είχα μια ανησυχία για το αν θα είχαν ικανοποιητική πρόωση όταν θα φορούσα στεγανή (μια χαρά είναι), διπλές (πάλι μια χαρά είναι) και deco tanks (ε, και πάλι μια χαρά είναι).
Το μόνο πρόβλημα που τους αναγνωρίζω είναι η αδυναμία τους στην όπισθεν (το λεγόμενο back kick). Όλες οι άλλες πεδιλιές είναι μια χαρά (frog, heli), αλλά στην όπισθεν δεν πάνε μια.
Δε σκοπεύω να τ' αλλάξω, ακριβώς επειδή καλύπτουν υπερ-ικανοποιητικά το 90% των αναγκών μου στο νερό - σε αντίθεση με άλλα πέδιλα που καλύπτουν πολύ μικρότερο ποσοστό.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπλε : 24-10-10 στις 11:56.
|