Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο greekdiver
Τωρα εχω δει κατι απο αμερικη και θελω να το φερω επιδη δεν εχω ξαναπαραγγειλει απο κει θα εχω προβλημα με φπα και τελωνεια?
|
Επειδή έχω κάνει πάρα πολλές παραγγελίες καταδυτικών από USA , με την τελευταία πριν λίγες μέρες, ο γενικός κανόνας για να μην έχεις προβλήματα και επιβαρύνσεις από το τελωνείο είναι:
1. Να παραγγείλεις ΜΟΝΟ προϊόντα που κατατάσσονται στην κατηγορία sports (σχεδόν όλα εκτός από ότι μπαίνει στην μπρίζα ή έχει μπαταρίες) και σε καμία περίπτωση ηλεκτρονικά
2. Να σου τα στείλουν με USPS (τα αντίστοιχα ΕΛΤΑ των USA, τα οποία συνεργάζονται με τα δικά μας ΕΛΤΑ) [προσοχή: άλλο USPS άλλο UPS]
3. Η παραγγελία να μην είναι μεγαλύτερη από 1ΧΧ$ (το ποσό παίζει, άλλοι λένε 100$, άλλοι 120$, άλλοι περισσότερο, γενικά υπάρχει κάποια μικρή ανοχή)
Εάν ισχύουν ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω (1)+(2)+(3), περνάει το δέμα από Υπηρεσία Αξιών του Τελωνείου, βγαίνει χωρίς δασμούς και πληρώνεις ένα μικρό ποσό 3€ στα ΕΛΤΑ την ώρα της παραλαβής.
Εάν δεν ισχύουν κάποιο ή κάποια από αυτά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκύψουν επιβαρύνσεις, που ξεκινάνε από 60-80€ και κανείς δεν γνωρίζει που μπορούν να φτάσουν κατά περίπτωση.
Βέβαια, πάντα υπάρχουν και οι "ελληνικές" πατέντες, δηλαδή είτε να βρεις κάποια eShops που μπορούν να στα στείλουν υποτιμολογημένα είτε να σου τα στείλει κάποιος ιδιώτης - φίλος σου από εκεί ως ιδιωτικό δέμα / δώρο κλπ. Το ρίσκο και η ευθύνη βέβαια για τις παρατυπίες/παρανομίες σε κάθε περίπτωση είναι δικό σου!
ΥΓ:
Τις εποχές που η ισοτιμία €-$ ήταν 1-1,5 οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές στο USA.
Ακόμη και σήμερα οι τιμές είναι χαμηλές (αλλά όχι σε όλα τα προϊόντα, πχ μερικές φορές τα ευρωπαϊκά είναι ακριβότερα στο USA)
Αυτό που ισχύει σίγουρα είναι ότι τα προϊόντα από USA είναι ποιοτικά καλύτερα και καλύτερων προδιαγραφών (ακόμη και τα τυποποιημένα συγκεκριμένου brand)