Απάντηση: Τεχνική κατάδυση και Poseidon regulators
Αγαπητε Σπυρο ...
Εδω και πανω απο 20 χρονια χρησιμοποιω και ρυθμιστες poseidon και οχι μονο τα καινουργια τους μοντελα αλλα και παλαιοτερους .
Εχω δε, αρκετα φιλαρακια επαγγελματιες δυτες απο καθαριστες υφαλων σκαφων μεχρι κοραλαδες οι οποιοι τους χρησιμοποιουν οπως ακριβως χρησιμοποιουσε ο Σουμαχερ τη ferrrari .....δηλαδη την ξεσκιζε αλλα παντα την φροντιζε με αγαπη .
Επισης εχω ολη την καλη διαθεση να σε φερω σε επαφη μαζι τους για να σου λυσουν τις αποριες σου ..
Τον τελευταιο καιρο παρακολουθω συζητησεις και αναφορες για τους συγκεκριμενους ρυθμιστες και ειδικοτερα δυσμενή σχόλια που φυσικα αφορουν την λειτουργια τους.
Και πραγματικα αναρωτιεμαι τι συμβαινει ......................................;
Ολα αυτα τα χρονια ηταν λαθος επιλογη αρκετων ανα τον κοσμο εξειδικευμενων και μη χρηστων ,μεταξυ αυτων εγω και φιλων μου ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ολοι αυτοι που συνεχιζουν να βουτανε με poseidon καταδυονται με συνεχη ελευθερη ροη 2ου σταδιου ;;;;;
Φυσικα θεωρω οτι τιποτα απο τα παραπανω δεν συμβαινει !
Η συγκεκριμενη εταιρια δημιουργησε τεσσερης ρυθμιστες κυριως θα ελεγα τεσσερα διαφορετικα δευτερα σταδια.Τον cyklon , το jeststream ,τον triton , και τον xtream .
Οσο αναφορα τον triton τον κατηργησε τελη του 2000 θεωρωντας οτι δημιουργηθηκαν αρκετα προβληματα ,οσο αναφορα ομως για τον cyklon και τον jetstream περα απο την ιστορια που γραψανε στο χωρο της καταδυσης συνεχιζουν με τον ιδιο ρυθμο και συμπορευεται μαζι τους ο xtream .
Οι δυο τελευταιοι xtream ,jetstream ειναι με servo pilot system ( η λεγομενη κατα πολλους ακιδα ,ευαισθητη ακιδα )
ενω ο κυκλωνας διαφερει κατασκευαστικα . Και οι τρεις θεωρουνται ευεσθητοι και με μικρη αντισταση εισπνοης ειδικα και ειδικοτερα ο jetsream και ο xtream .
Πολυ συχνα ακουγονται για φαινομενα free flow κατι που προσωπικα εγω δεν αντιμετωπισα ποτε ολα αυτα τα χρονια και που επισης πολυ μεγαλος κυκλος μου με τους ιδιους ρυθμιστες δεν τους παρουσιαστικε το φαινομενο αυτο .
Και φυσικα θα με ρωτησετε δεν υπαρχει θεμα free flow ...........
και φυσικα θα σας πω οτι υπαρχει με την ιδια ακριβως στατιστικη και την πιθανοτητα που θα συμβει στον οποιοδηποτε ρυθμιστη αναπνοης ειτε down stream ,ειτε up stream, ειτε 1ου σταδιου διαφραγματος ισσοροπιμενου, ειτε 1ου σταδιου μπιστονιου, ειτε του σωληνα του μανομετρου ,ειτε του direct feet του σωληνα πληρωσης τζακετ .
Τα φαινομενα free flow για να μην γινω κουραστικος μπορουν να παρουσιαστουν στις εξης περιπτωσεις : κακη συντηρηση - κακη συντηρηση -
κακο service - κακο service .
Οι συγκεκριμενοι ρυθμιστες απαιτουν σωστη συντηρηση - σωστο service που εννοειτε και τις προβλεπομενες ρυθμισεις τοσο στο πρωτο οσο και στο δευτερο σταδιο και συμφωνα παντα με τις ρυθμισεις που απαιτει η εκαστοτε εταιρια ,ετσι ωστε να ειναι συνεχεια αξιοπιστοι ,λειτουργικοι και ασφαλης .
Και εννοειτε φυσικα οτι η σωστη συντηρηση προλαβαινει παντα το ακριβο service .
|