Αγαπητοί φίλοι,
Τα 1000+ reads στα ερωτήματά μου δείχνουν το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για το θέμα αυτό. Βασικότερο στοιχείο είναι ότι δεν μίλησαν όλοι αυτοί, μιάς και δεν έχουν κάποια σχετική γνώμη. Ετσι αποφεύχθει η γενικότερη σύγχυση και η πολυγλωσσία. Βέβαια, κάτι το οποίο έθεσα σαν κριτήριο ώστε να μην ληφθεί υπόψιν ήταν το οικονομικό μέγεθος (αγοράς κ κατα συνέπεια service). Εκεί ξεφεύγει το θέμα και πάει περισσότερο στο μάρκετινγκ.Εξάλλου έχω γυναίκα που μου κάνει ακριβά δώρα!! Οπότε αδιάφορο.Δεκτά όλα τα σχόλια (υπέρ ή κατά) και για το άν μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα DIR σύστημα ή μια DIR καταδυτική εμπειρία.
Παραθέτωντας και τα δικά μου συμπεράσματα θα συνόψιζα στα:
1) Επειδή η γνώμες είναι διφορούμενες, θα λάβω υπόψιν μου μόνο τις δικές μου βουτιές και την συμπεριφορά των ρυθμιστών στα βάθη για τα οποία τους πήρα.Μεγάλο πράγμα να ξέρεις τί είναι αυτό που χρησιμοποιείς και πώς συμπεριφέρεται..
2) Κάθε τι που έχει οιοσδήποτε στην κατοχή του θέλει να το προσέχει και να το συντηρεί για να αποδίδει αυτά για τα οποία κατασκευάστηκε.Εάν δεν τηρείς τα προβλεπόμενα μην περιμένεις να κάνουν την δουλειά τους.Αλλιώς θα προτιμούσα ένα ρυθμιστή που να έχει selfcleaning,selfsetting,antishock-antibreak,να τον πετάω κάτω και να μου γυρνά πίσω χωρίς ζημιά κλπκλπ.
3) γνώμες από δύτες που το setup τους είναι επικίνδυνο για κατάδυση....ευχαριστώ δεν θα πάρω!!!
4) δεν είναι τυχαία η βουτιά στα 300+msw με Poseidon!'Αραγε αυτός ο καημένος δύτης να σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή ένα επερχόμενο freeflow?
5) δεν νοείται τεχνικός δύτης με άμμο-χαλίκια στο β' στάδιο, όποια και να είναι η διείσδυση (ναυάγιο-σπηλιά κλπ)!!!Πλευστότητα=no1 παράγοντας.Εκτός και άν τον πετάει έξω όταν βγαίνει, σε τίποτα νταμάρια κ τον αφήνει άπλυτο.
Και κλείνω με μια φράση:Like everything nowadays – nothing is what it seems - there is very little right with the current Doing IT Right system – Don’t believe the Hype.
(Όπως τα πάντα στις μέρες μας - τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται - ελάχιστα είναι σωστά στο σημερινό DIR σύστημα - Μην πιστεύετε τη διαφημιστική εκστρατεία!)
|