Θέμα: Solo Diving
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-10-07, 12:47
MICHALIS MICHALIS is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: THESSALONIKI
Απάντηση: Solo Diving

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Thanos Εμφάνιση μηνυμάτων
Πώς ορίζεις Μιχάλη τον minimum εξοπλισμό;;

Δεν συμφωνείς ότι υπάρχουν κάποια ελάχιστα minimum για κάθε είδους βουτιά που πρέπει να ακολουθούνται;;

Ναι thano η αποψη μου ειναι οτι πρεπει να τηρουνται . Καποιος ομως που βουταει 48 χρονια με σαμαρι και μια δωδεκαρα στην πλατη , δεν μπορει να υποχρεωθει να ζαλωνεται τον εξοπλισμο με τον οποιον εμεις θεωρουμε ασφαλεστερο να βουταμε (διοτι κι εγω θεωρω οτι το BCD ειναι πιο ασφαλες ) . Αν βουτα (μεσα στα πλαισια της λογικης οτι δεν αψηφα νομους της φυσικης και της χημειας ) ετσι οπως θελει αυτος και δεν παρασυρει αλλους να βουταν με τον τροπο του , δεν βλεπω γιατι θα πρεπει να χαρακτηρισθει με ασχημο τροπο . Στο κατω κατω , αυτος μπορει να αντεχει στα 40 να κανει παραμονες με την 12αρα γιατι εχει πολυ ανωτερη φυσικη κατασταση και εξοικιωση στο νερο , απο αλλους ειτε μας αρεσει ειτε οχι . Αλλωστε οπως καταλαβαινουμε ολοι μας , το καθε αρνι απο το ποδαρι του κρεμεται . Αν εγω με ολο το τσαντηρι μου και 15 λιτρα , ανεβω με 50 bar και αυτος ανεβει με 12 λιτρα και 80 bar , τοτε μαλλον εγω πρεπει να ανησυχω και οχι αυτος .
Εχω δει ανθρωπους που κανουν ο,τι κι εγω , με ελαχιστο εξοπλισμο . Βαθεια , παραμονες , αποσυμπιεσεις , καμμια μαγκια . Επειδη εγω δεν μπορω , δεν θα γραψω βιβλιο με τιτλο "Αυτος ο κακος εχει λαθος" και δεν θα τον απαξιωσω σε τριτους . Αντιθετα , αν θελω , θα κοιταξω να μαθω καποια πραγματα απο αυτο . Φυσικα κι εγω αντιτιθεμαι σε ανοητους ηρωισμους , ματαια ρεκορ κλπκλπκλπ .
Μην ξεχναμε οτι κι εγω ανηκω στην νεωτερη σχολη , που δεν εμαθα καταδυσεις για να ψαρευω ή να μεγαλωσει το πουλι μου στα ματια του κοσμου και να εχω να καυχιεμαι για κατι . Εμαθα γιατι αγαπω την φυση , αρα και το υγρο της τμημα και θελω να ειμαι κοντα της , σε οοολη μου την ζωη , υγιης , και οσο περισσοτερα χρονια γινεται .
Η επιλογη , τελος , ειναι θεμα σωστης καθοδηγησης απο τους εκπαιδευτες πρωτα και μετα θεμα ατομικης αντιληψης.
Απάντηση με παράθεση