Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 16-01-11, 13:58
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 28-01-2007
Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Μηνύματα: 5.011
Απάντηση: Αγορά καταδυτικού μαχαιριού

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο digibill Εμφάνιση μηνυμάτων
..και το βούτηξα μόλις χτες.
Το σώμα της λάμας είναι από teflon και δεν σκουριάζει, όμως οι κοπές είναι απλό ατσάλι και ήδη παρατήρησα μικρά σημαδάκια σκουριάς!
Βασίλη να μη σε απογοητεύσω, αλλά αν παρατήρησες σημαδάκια σκουριάς απ' την πρώτη βουτιά αυτό δεν είναι καλό σημάδι για την ποιότητα του ανοξείδωτου
Σημαδάκια σκουριάς μπορεί να παρουσιάσουν βέβαια ακόμη και τα καλά ανοξείδωτα μαχαίρια, αλλά συνήθως μετά από 10άδες βουτιές και με σχετικά κακή συντήρηση (αφήνοντάς τα πολλές ώρες ή και μέρες άπλυτα μετά τη βουτιά).

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο digibill Εμφάνιση μηνυμάτων
Κάπου διάβασα ότι μια λύση είναι η επάλειψη με... βαζελίνη! Ισχύει;
Απ΄όσο ξέρω ισχύει, αλλά προσωπικά το θεωρώ μπελαλίδικο - δε με εμπνέει και πολύ να είναι το μαχαίρι μεσα στη βαζελίνη, ειδικά αν χρειαστεί να κόψω και κάτι εκτός νερού.
Θα προτιμούσα ένα καλό ανοξείδωτο, το οποίο αν το ξεπλένεις με γλυκό νερό και το σκουπίζεις σχετικά σύντομα μετά τη βουτιά, μπορεί να αντέξει χρόνια σε αξιοπρεπή κατάσταση με μικρά μόνο σημαδάκια σκουριάς.

Η προσωπική μου επιλογή είναι ένα μικρό Scubapro (K-5): Είχα ένα για 2-3 χρόνια, το έχασα, αγόρασα μετά ένα φτηνό-μούφα (που άρχισε να μου βγάζει σκουριά μέσα στις πρώτες 4-5 βουτιές) και μετά ξαναγόρασα το ίδιο scubapro (Κ-5) και το έχω τώρα 7-8 χρόνια. Έχει βγάλει μικροσκουριές σε 2-3 σημεία (μάλλον έχουν χρησιμοποιήσει κάτι μη-ανοξείδωτο μέσα στη λαβή) αλλά αν ήταν χειρότερης ποιότητας - με δεδομένο ότι δε το φροντίζω πλεόν και τόσο ευλαβικά - είμαι σίγουρος πως θα είχε διαλυθεί από τη σκουριά




[*]ΥΓ: Δεν έχω μετοχές στη scubapro (ίσα-ίσα που θεωρώ πολλά προϊόντα της ακριβά και υπερτιμημένα) αλλά η εμπειρία που έχω από την ποιότητά της στα μαχαίρια και τους ρυθμιστές της είναι πολύ καλή (αν και για ρυθμιστές θα πρότεινα πλέον apex - λόγω σχέσης ποιότητας/τιμής/service- αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα).
__________________
Φοίβος Βιλανάκης :: μερικές φωτογραφίες μου ::

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 16-01-11 στις 14:06.
Απάντηση με παράθεση