Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-01-11, 18:12
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: O μύθος του Γκλέτσου

Καλά... είχαν τρελλή έμπνευση όσοι τα έγραψαν

Από την άλλη -αν δούμε λίγο πιο σοβαρά το θέμα Γκλέτσου/διόδια- αυτό που μου δείχνει εμένα η ηρωοποίησή του, είναι η κοινωνική και πολιτική μας κατάντια.
Είμαστε δηλ. πια τόσο απελπισμένοι από την ανυπαρξία και την δυσλειτουργία εκείνων των θεσμικών μηχανισμών που θα έπρεπε να προστατεύουν τον πολίτη από άδικες μεταχειρίσεις (όπως η παράλογη πληρωμή διοδίων για να πάει κάποιος στο χωράφι του) που ψάχνουμε και αποθεώνουμε μοντέλα που ανήκουν στη σφαίρα του μύθου και του χόλυγουντ όπως o Zoro-εκδικητής ή ο-Καλός-Μπάτσος-Που-Θα-Πάει-Κόντρα-Στο-Σύστημα κλπ κλπ

Μέσα δε στην ανάγκη μας να συμβεί κάτι θετικό, κάτι που να μας ξαλαφρώσει ψυχολογικά γι αυτα που ζούμε κάθε μέρα, ξεχνάμε και ποιος ήταν ο Γκλέτσος στον ιδιωτικό του βίο πριν γίνει "δημόσιος φορέας". Ξεχνάμε π.χ. ότι λίγα χρόνια πριν είχε ξυλοκοπήσει οδηγό λεωφορείου δι ασήμαντον αφορμή (επειδή του έκανε παρατήρηση -δικαίως- ότι έκλεινε το δρόμο του λεωφορείου με το αμάξι του!)

Γιατί ο Γκλέτσος δεν άλλαξε: Παλικαράς και νταής ήταν και τότε και τώρα - η διαφορά είναι πως τώρα διάλεξε να επενδύσει την παληκαριά του σε κάτι που πουλάει θετικά στα μέσα ενημέρωσης.

Αντιγράφω κι ένα αντίστοιχο σχόλιο αναγνώστη από εδώ:
ΤΑ ΝΕΑΣ [Αγιογραφίες] Αστερίξ:

Παράθεση:
Το γεγονός ότι τέτοιου είδους ''''ανδραγαθίες'''' και αυτού του βεληνεκούς δημόσιοι άνδρες, κάνουν μεγάλο τμήμα του λαού να παραληρεί, δείχνει το μέγεθος της πνευματικής μας αναπηρίας. Φυσικά δεν υποστηρίζω ότι το θέμα των διοδίων δεν είναι εξωφρενικό. Όμως πρώτα όφειλε να έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους και αν δεν βρισκόταν λύση, τότε να πράξει με γνώμονα τοσο το δημόσιο συμφέρον, όσο και το ότι οι πράξεις του αποτελούν πλέον παράδειγμα για τους δημότες.
Έδωσε ο γίγας, απευθείας έξοδο στην εθνική οδό, σε ένα χωματόδρομο, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ζωές!
Αναφέρω επίσης ότι ο εν λόγω ''''λαϊκός αγωνιστής'''', πριν από λίγα χρόνια, ξυλοκόπησε στη πλατεία Κηφισιάς, οδηγό λεωφορείου για ασήμαντη αφορμή.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 27-01-11 στις 18:15.
Απάντηση με παράθεση