Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο dinaras
Μάλιστα κατάλαβα λέω κατα προσωπική μου άποψη για αρχή να συνεχίσω να βουτάω με τα πέδιλα που νοικίαζω από το καταδυτικό μου κέντρο είναι κάποια της Μares αν δεν κάνω λάθος και είναι πολύ καλά είμαι πολύ ευχαριστιμένος από αυτά και ίσως αργότερα διαλέξω πια θα αγοράσω.
|
Επειδή κι εγώ νέος είμαι (σχεδόν μόλις τέλειωσα το OW και το Nitrox, σύνολο ~12 βουτιές) θα σου πρότεινα και κάτι άλλο: αφού ακόμη νοικιάζεις πέδιλα από το κέντρο, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις 3-4 διαφορετικούς τύπους. Για παράδειγμα, πιο σκληρά, πιο μαλακά, σπλιτ φινς κλπ.
Εγώ κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής μου και μέχρι να πάρω τα δικά μου, είχα δοκιμάσει τα oceanic vortex (split fins), τα mares avanti quatro και τέλος τα aqualung blades. Αυτά που με βόλεψαν περισσότερο ήταν τα aqualung blades: τα ένιωθα όσο σκληρά τόσο ώστε οι "κλωτσιές" μου να είναι ανεκτές και να με προωθούν ανάλογα. Αντίθετα, με τα oceanic vortex αισθανόμουν ότι κλωτσούσα στα χαμένα

Όταν τελικά αγόρασα δικά μου, άκουσα την συμβουλή του εκπαιδευτή και του -πιο έμπειρου από μένα- buddy μου, έλαβα υπ' όψιν μου και την μέχρι τότε εμπειρία μου από τα aqualung, και τελικά πήρα τα TUSA Imprex: παλιά πέδιλα (παράγονται από το 1995) αλλά έχουν πολύ καλή σχέση σκληρότητας - προώθησης
Πού θέλω να καταλήξω:
ΔΟΚΙΜΑΣΕ διάφορα και κατέληξε