Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-02-11, 23:20
Το avatar του χρήστη Σώτος Χριστοδούλου
Σώτος Χριστοδούλου Σώτος Χριστοδούλου is offline

Περιοχή: Κύπρος
Απάντηση: Πρώτο στάδιο ρυθμιστή Self made

Καλησπέρα σε όλους, παλιούς διαδικτυακούς και νέους φίλους. Εχω κάτι χρόνια να μπώ στο φόρουμ αλλά τώρα ένιωσα την ανάγκη να μπώ για να συγχαρώ τον Χρήστο και τον Κώστα για την κατασκευή τους.

Παιδιά έχω και εγώ κάποιες ερωτήσεις.
  1. Στο βίντεο της κατασκευής κάπου κάνετε έλεγχο ενδιάμεσης πίεσης. Η βελόνα δεν φαίνεται να κινείται προς τα πίσω με απότομη κίνηση και να σταθεροποιείται αμέσως. Αντί αυτού παρατηρώ μια σχετική (σε σύγκριση με άλλους ρυθμιστές) καθυστέρηση. Εχω παρατηρήσει από την εμπειρία που είχα ως τεχνικός (κάποτε ασχολήθηκα) ότι για τους μέν ρυθμιστές που θεωρούμε καλούς και ποιοτικούς αλλά και ψηλής απόδοσης ότι η βελόνα κάνει κινήσεις κοφτές και σταθεροποιείται αμέσως όταν σταματήσει η ροή ενώ για κάποιους άλλους που γενικότερα δεν έχουν καλή απόδοση η βελόνα παίρνει κάποιο χρόνο να σταθεροποιηθεί (χονδρικά και απλοποιημένα). Μήπως αυτό έχει να κάνει με το υλικό που έχετε επιλέξει για την έδρα του πιστονιού? Με άλλο υλικό έχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή?
  2. Από ότι είδα στα σχέδια χρησιμοποιείτε πιστόνι που δεν είναι flow through (τυπικό για unbalanced πιστόνι). Επίσης δεν υπάρχει high prussure plug με την έδρα μέσα σε αυτό (επίσης τυπικό των unbalanced piston). Είναι παρόμοιο το σχέδιο σας με το MR-2 της Scubapro? Η μήπως έχετε ένα άλλο σχεδιασμό με άλλη θέση και είδος για έδρα οπότε μιλάμε για καινούργια πατέντα? Από το σχέδιο δεν κατάλαβα ακριβώς πως λειτουργεί.
  3. Οι δοκιμές που κάνατε στην Βοοt έγιναν όπως κατάλαβα σε ατμοσφαιρική πίεση και στον αέρα? Τι μετρήσατε ακριβώς σε σχέση με το Work of breathing?
  4. Πώς πετυχαίνετε να μειώσετε την ενδιάμεση πίεση στο ρυθμιστή σας αν όχι με άλλαγή ελατηρίου?
  5. Εχετε δοκιμάσει να συναρμολογήσετε το ρυθμιστή χρησιμοποιόντας δυνάμεις που είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ενδεδειγμένες (ας πούμε για παράδειγμα να βιδώσετε το Din Bold με πολύ μεγάλο torque) και είδατε ότι όλα είναι εντάξει?
  6. Εκτός από τις κατασκευαστικές προδιαγραφές ΕΝ250 υπάρχουν και οι προδιαγραφές απόδοσης που γίνονται με ένα ANSTI TEST. Έχετε κάτι στα πλάνα σας για να λύσουμε ολοκληρωτικά και την απορία περί απόδοσης?
Ρωτάω από εδώ μιας και δεν μπορώ να τα ρωτήσω από κοντά.

Πολύ καλή δουλειά και μπράβο σας!
Απάντηση με παράθεση