Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο grandbleu
Κύριε Αθανασιάδη και υπόλοιποι φίλοι υποβρύχιοι κυνηγοί του συλλόγου Τρίτωνες Κατερίνης,
Να σας ενημερώσω λοιπόν για την Αρχή της Προφύλαξης, που όπως θα πληροφορηθείτε πλέον και στα ελληνικά από την επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί επικυρωμένο νομικό κείμενο που διέπει τη λειτουργία και τη θέσπιση νόμων στα κράτη-μέλη της σε σχέση με την προστασία των καταναλωτών, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Τα... "σκληρά στοιχεία" που θα πρέπει να ανακαλύψετε λοιπόν, όπως διαφαίνεται, είναι καλά τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες που θα αποδεικνύουν την αθωότητα της δραστηριότητάς σας και όχι το αντίστροφο!
Η πράξη και η εμπειρία τόσο στις άλλες Μεσογειακές χώρες όσο και σε υπόλοιπο τον πλανήτη όπου θεσπίζονται μέτρα περιορισμού της αλιείας με στόχο την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και της καλής λειτουργίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος έχει δείξει όλα αυτά που πεισματικά αρνείστε να παραδεχτείτε. Με την ευκαιρία αυτή που μου δίνετε, θα φροντίσω σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσω τα στοιχεία αυτά και να σας τα παραθέσω, μαζί με μια δική μου σύνθεση - επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς/υπουργεία και τις εφημερίδες για τη γνωστοποίηση τους στο ευρύ κοινό που δε διαβάζει το παρόν φόρουμ.
Κύριοι, κανείς δεν σας κατηγόρησε για όλη την κατάντια στην οποία βυθίζεται συστηματικά το θαλάσσιο περιβάλλον στη χώρα μας. Ωστόσο, η από κεκτημένη ταχύτητα (ελπίζω) συστηματική υπεράσπιση των από παλιά κεκτημένων συμφερόντων σας έναντι του δημόσιου συμφέροντος, χωρίς καν τη διάθεση για αυτοκριτική και αυτοπεριορισμό, να ξέρετε ότι είναι τουλάχιστον προκλητική.
Δε σκοπεύω να κάνω δημόσιο διάλογο πάνω στο θέμα γιατί υποψιάζομαι την κατάληξή του. Θα τοποθετηθώ ξανά όταν έχω πλέον ολοκληρώσει τη συλλογή των μελετών που ζητήσατε.
|
Ευχαριστώ γιά την άμεση και ειλικρινή τοποθέτηση.
Θα είναι πραγματικά εκτιμητέα κάθε παροχή των στοιχείων που αναφέρετε.
Ασχετο μεν τώρα αλλά και σχετικό με την βαθύτερη ουσία των (όχι και μακριά στο μελλον αναμενόμενων )εξελίξεων ,ψάξτε λίγο το θέμα των ΄΄ελευθεριών΄΄ και της ΄΄προστασίας της υγείας΄΄ κατά νέα τάξη πραγμάτων. Λέω εγώ τώρα....codex alimentarius....Monsanto...κ.ο.κ.