Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-03-11, 22:01
Το avatar του χρήστη eye love scuba
eye love scuba eye love scuba is offline

Απάντηση: Αγνοείται 28χρονη αυτοδύτρια στον Ποθητό

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο yan Εμφάνιση μηνυμάτων
Το incident pit σε γενικές γραμμές, είναι μια πολύ καλή θεωρία.

Όμως, νομίζω πως όλα ξεκινούν από δύο μόνο βασικά σημεία, και ό,τι επακολουθήσει δεν είναι chain reaction αλλά προδιαγεγραμμένη πορεία προς το ατύχημα /δυστύχημα. Οι μόνοι λόγοι που συντελούν στον εκτροχιασμό από την θλιβερή πορεία, είναι (1) η τύχη και (2) το ότι η κατάδυση είναι, γενικά, μια ασφαλής δραστηριότητα.

Τα σημεία που αναφέρω παραπάνω, δεν είναι άλλα από την εκπαίδευση και τη νοοτροπία (που έως έναν βαθμό, μπορείς να την εντάξεις στην εκπαίδευση).

Όσο οι εκπαιδευτές συνεχίζουν να βγάζουν συνοδευόμενους, αντί για αυτόνομους, δύτες, τόσο κανείς δεν θα είναι πραγματικά ικανός να διαχειριστεί το οποιοδήποτε στρεσογόνο περιστατικό. Κι από κει και πέρα, η θεωρία του Incident Pit επαληθεύεται.

Μακάρι αυτή η ιστορία να αποτελέσει αφορμή για εποικοδομητική αυτοκριτική τόσο των ερασιτεχνών όσο και των επαγγελματιών και να βγει κάτι καλό τελικά.
Αν και είναι πολύ υψηλό το τίμημα και δε νομίζω πως αξίζει.

Θερμά συλλυπητήρια.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ.
Μόνο που βρίσκω κάτι αντιφατικό στα παραπάνω. Δεν μπορεί μία δραστηριότητα να είναι ασφαλής και ταυτόχρονα η τύχη να παίζει σημαντικό ρόλο. Κατά τη γνώμη μου είναι ασφαλής και παρά τα λάθη τα
ατυχήματα είναι ελάχιστα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eye love scuba : 30-03-11 στις 01:41.
Απάντηση με παράθεση