Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-03-11, 21:38
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: Αγνοείται 28χρονη αυτοδύτρια στον Ποθητό

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο jack Εμφάνιση μηνυμάτων
Χαιρεται σε όλους, είμαι καινούργιος στο σπορ και στο forum αλλά λύστε μου μια απορία:
Ποιο λάθος στην κατάδυση θα μπορούσε να προκαλέσει το συμβάν;
Σίγουρα το ό,τι δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτή η απουσία έπαιξε ρόλο άλλα τι θα μπορούσε να είναι η αρχική αιτία στο να μην γυρίσει ο/η δύτης /τρια στην επιφάνεια;
Jack καλώς ήρθες στην κοινότητα.
Θα έλεγα πως ερωτήσεις σαν κι αυτή που κάνεις (δηλ. τελείως υποθετικές και γενικές) δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να απαντηθούν σ' αυτό εδώ το θέμα.
Εφόσον δεν γνωρίζουμε πως εξελίχθηκαν τα πράγματα από κάποια επίσημη πηγή κι οι έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη, καταλαβαίνεις πως θα μπορούσαμε κάνοντας υποθέσεις, να ρίξουμε (έστω και με τις λέξεις) ευθύνη στην ίδια την κοπέλα, στους συνοδούς της, στους συνδύτες της και σ' οποιονδήποτε άλλο συμμετείχε.

Όσο απλό κι αν ακούγεται, δεν είναι καθόλου απλό να κάνεις μια υπόθεση, γιατί εδώ δεν έχουμε μια υποθετική "άσκηση επι χάρτου".
Έχουμε πράγματα που είναι εντελώς πραγματικά κι επώδυνα, όπως ο θάνατος μιας κοπέλας κι ο πόνος των δικών της ανθρώπων που θα προσπαθούν να καταλάβουν πώς χάθηκε κι ίσως μας διαβάζουν.
Δεν νομίζω λοιπόν πως μας επιτρέπεται να παίζουμε μ' όλα αυτά κάνοντας υποθέσεις - τουλάχιστον όχι τόσο νωρίς και όχι χωρίς κάποια πραγματικά στοιχεία που να δείχνουν τη σειρά των γεγονότων.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο jack Εμφάνιση μηνυμάτων
Αλλά αυτό που με κρατά σε αγωνία είναι αν θα μάθουμε ποιο ήταν το μοιραίο λάθος αν οφείλεται σε λάθος.
Νομίζω είναι στην ανθρώπινη φύση -ειδικά στις επώδυνες καταστάσεις- να ψάχνει για ένα "μοιραίο" λάθος ή για κάποιο "μοιραίο" άνθρωπο (έναν αποδιοπομπαίο τράγο) για να του φορτώσει το λάθος, κι έτσι να το εξηγήσει και να ησυχάσει.
Πολλές φορές η αλήθεια είναι πολυπλοκότερη και θέλει ένα πιο ψύχραιμο κι ανοιχτό μυαλό αν θέλουμε να την κατανοήσουμε και να μας είναι έστω και λίγο χρήσιμη στο μέλλον.

Πάντως όσο κι αν όλοι ζητάμε απαντήσεις εδώ και τώρα, το θεωρώ τραγικό λάθος να κάνουμε αστήριχτες υποθέσεις χωρίς να έχουμε καμμία πραγματική γνώση του τι συνέβει.
Αν μη τι άλλο χρωστάμε λίγο σεβασμό στην κοπέλα που έφυγε και στους δικούς της που μπορεί να μας διαβάζουν.