Απάντηση: Οικονομικός υπερ-ρεαλισμός
Λίγες μέρες πρίν έκανα λίγο διάβασμα για την παντοδυναμία της δύσης. Τελωσπάντων, αυτό ήταν αποτέλεσμα της νέας εκστρατείας για να "προστατέψουν" πολίτες που κινδυνεύουν, τώρα στη Λιβύη, χθές στο ΙΡΑΚ, αύριο δεν ξέρω που? Μέσα από τη μελέτη μου λοιπόν έψαξα λίγο το θέμα του πετρελαίου και προέκυψε να ψάχνω τις στρατιωτικές δαπάνες κάθε χώρας, τον προϋπολογισμό της και η ομιλία του Ευρωβουλευτή αυτού μου επιβεβαιώνει το προφανές που μπορεί ο καθένας να το ανακαλύψει κάνωντας λίγη έρευνα.
Αρκετές χώρες είναι υπό καθεστώς συμμαχίας, άλλες υπο καθεστώς ομηρίας στις ΗΠΑ μέσω οικονομικής εξαθλίωσης, άλλες υπό καθεστώς υποχείριων κυβερνήσεων και άλλες υπό καθεστώς στόχου γιατί δεν έχουν συμμορφωθεί έτσι ώστε ο κρατικός τους προϋπολογισμός να εξυπηρετεί την στίρηξη του δυτικού νομισματο-οικονομικο-πιστωτικού συστήματος!
Ανάμεσα στα στοιχεία που μπορεί να βρεί κανείς είναι και το γεγονός ότι η Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται στη θέση 18 σε ότι αφορά στρατιωτικές δαπάνες. Επίσης αν εξεταστούν τα έξοδα για συντήριση στρατεύματος ανά κεφαλή η Ελλάδα βρίσκεται στην 10 θέση παγκοσμίως. Η Κύπρος στην 20η.
Αντίστοιχα η Τουρκία βρίσκεται στην 16η θέση παγκοσμίων σε στρατιωτικές δαπάνες. Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι ο κάθε Έλληνας ξοδεύει 5 φορές περισσότερα από τον κάθε Τούρκο σε στρατιωτικές δαπάνες.
Πιστεύω ότι αν η Ευρωπαική Ένωση αναλάμβανε να εγγυηθεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος και υπήρξε αφοπλισμός σε ένα σημαντικό βαθμό η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεφύγει από το καθεστώς ομηρίας και οικονομικής εξαθλίωσης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή!
|