Θέμα: Μετά το OW
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-04-11, 13:46
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ν. Ψυχικό
Απάντηση: Μετά το OW

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο psyche Εμφάνιση μηνυμάτων

[inside story : Σκέψου δλδ εσύ συγκεκριμένα να αποφασίζαμε εμείς πότε θα ήταν "pass" η δουλειά μας πριν 2-3 χρόνια ]
Ναι αλλά το αναλάβαμε χωρίς τα προαπαιτούμενα... διότι το νοικι των μετόχων πρέπει κάπως να πληρωθεί... αν ήθελες ας έλεγες όχι! Οπότε άσε τον φίλο ήσυχο. Όσο κι αν διαφωνώ κι εγώ μαζί του, περιγράφει μια πραγματικότητα

Όπως είπες στο advanced κάτι έμαθες. Αυτό το κάτι, όσο ασήμαντο κι αν φαίνεται μπροστά απο το πληκτρολόγιο, είναι σημαντικό όταν έρθει η ώρα να το ξέρεις και να μην κληθείς να πάθεις για να μάθεις. Στο κάτω κάτω με την λογική διαβάζω και μαθαίνω μόνος μου δεν χρειαζόμαστε και το open water. Διαβάζω, πάω στην θάλασσα με έναν φίλο και κάνω ότι δείχνει το video. Όσο και να διαβάσεις πάντα θα μάθεις από ένα καλό σχολείο. Προσωπική μου εμπειρία μου λέει ότι όσο και να ξέρεις κάτι, το σχολείο σου δίνει αυτοπεποίθηση και πάντα μα πάντα σε πάει ένα σκαλί πιο πάνω. Ιδιαίτερα αν υπάρχουν και εκπαιδευτικά υλικά τότε σίγουρα και θα δεις, και θα διαβάσεις αλλα και ερεθίσματα για περισσότερο διάβασμα θα πάρεις.

Το ζήτημα που έθιξες (διαφορετικοί εξεταστές από εκπαιδευτές) δεν είναι άτοπο. Όμως η κατάδυση δεν παύει να είναι ένα χόμπι. Η φιλοσοφία των προγραμμάτων εκπαίδευσης έχουν δεδομένο ότι ο αυστηρότερος κριτής είναι ο ίδιος ο εκπαιδευόμενος ο οποίος θέλει να είναι ασφαλής. Όταν η νοοτροπία εκπαιδευομένου και εκπαιδευτή είναι λάθος, βάλε και έναν-δύο-πέντε εξεταστές... κι αυτοί λάθος νοοτροπία θα έχουν και απλά θα συμβάλουν στο να πληρώνεις εξέταστρα. Αποτέλεσμα ελάχιστη ίσως βελτίωση, μεγαλύτερο-απαγορευτικό κόστος, λιγότεροι δύτες. Νοοτροπία πρέπει να αλλάξουμε, όχι σύστημα. Εδώ λαδώνουν για να οδηγήσουν αυτοκίνητο που θα βάλουν τα παιδιά τους μέσα (ομοίως και όσοι λαδώνονται), στην κατάδυση θα κολ..(γκουχ). κολήσουν;

Αυτό που περιγράφεις πάντως γίνεται στις εξετάσεις των εκπαιδευτών (κάποιων οργανισμών).
Απάντηση με παράθεση