Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-04-11, 00:14
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Ανάσυρση διχτυων

Ρε συ Έκτωρ, πόσο σημαντική είναι αυτή η παρατήρηση περί ασφάλειας.....

Όσο γι'αυτό:
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Έκτωρ Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ έχω αρκετές επιφυλάξεις όσο αφορά το αν σταματάνε ποτέ να ψαρεύουν αυτά τα δίχτυα. Αρκετοί μεγαλόσωμοι οργανισμοί πιστεύω πως μπορούν να παγιδευτούν και από φαινομενικά ακίνδυνα δίχτυα. Η προσπάθεια τους για μια γρήγορη κάλυψη ή απλά ο τρόπος που κινούνται μπορούν να προκαλέσουν μια αναμόχλευση στο δίχτυ και να την πατήσουν. Οι σκορπίνες, οι χελώνες και τα αστακοείδη είναι από αυτούς.
Συμφωνώ μαζί σου απολύτως... έχω δει παγιδευμένο καβούρι σε δίχτυ τελείως απλωμένο, σχεδόν αφομοιωμένο από βράχο. Το καβούρι ήταν ζωντανό, άρα η παγίδευση του ήταν πρόσφατη. Το δίχτυ αυτό όμως "ψαρεύει" εδω και περίπου μισό αιώνα.... Αλλά τις γοργονίες και όλο αυτό το πλούσιο ενδιαίτημα γύρω τους, δεν θα τα ρίσκαρα με τίποτα για μια ανάσυρση.... Ο κάβουρας και ο αστακός αναπαράγονται πολύ πιο γρήγορα... και οι χελώνες ακόμα προστατεύονται πολύ περισσότερο σε αυτή τη χώρα από αυτά τα θαύματα του λυκόφωτος...

Τελικά, δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη επιλογή νομίζω.... πρέπει κανείς να είναι σε θέση να κρίνει προτού επέμβει....