Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-04-11, 17:47
Το avatar του χρήστη angelohar
angelohar angelohar is offline

Απάντηση: bcd oms? με bands ή χωρις..?

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο dmanetakis Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε μου καλορίζικο και καλές καταδύσεις με αυτό !

Σχετικά με το όγκο του BC σου , κάποιοι οργανισμοί υποστηρίζουν ότι εάν χρειάζεσαι περισσότερες από 50 λίβρες άνωση με στεγανή , τότε μάλλον είσαι υπέρβαρος και πρέπει να ελέγξεις τα κιλά σου.

Σχετικά με τα bangee , εκτός ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μπλεχτείς πιο εύκολα ( αν χώνεσαι γενικότερα ) , έχουν και το μειονέκτημα ότι σε περίπτωση failure του BC , λόγω ελαστικότητας σου αδειάζουν και τον υπολειπόμενο αέρα που πιθανό υπάρχει μέσα.

Επίσης έαν χρειαστεί να βάλεις αέρα από το επιστόμιο ( φυσώντας μέσα δηλαδή ! ) , αυτό θα σου είναι πιο δύσκολο γιατί θα πρέπει να ‘’φουσκώσεις’’ μαζί και τα bangee, διαδικασία η οποία μπορεί να σε οδηγήσει σε υπερκαπνία και εξάντληση υποβρυχίως .

Γενικότερα τα μεγάλα BC , προκαλούν και μεγαλύτερη υδροδυναμική αντίσταση , πράγμα που θα βιώσεις καλύτερα αν βρεθείς να κολυμπάς κόντρα στο ρευμα.

Και τέλος κάποιοι υποστηρίζουν ότι προσθέτουν στην θετική πλευστότητα γενικότερα , εξαιτίας της ελάχιστης ποσότητας αέρα που παραμένει μέσα σε όλα τα BC ακόμα και όταν αυτά είναι άδεια.

Χαιρετισμούς !
για σου φιλε μου...
οσο αναφορα τα bange...λογικα μου ακουγονται ολλα αυτα... και για το φουσκωμα του ασκου...και για την αντησταση στο νερο...αυτα ειναι καποια αρνητικα αλλα το καλο ειναι πως εχω και καποια θετικα πιστευω ...
καλα υλικα κατασκευης διπλο ασκο διπλα inflator...μεγαλη ανωση σε περιπτωση που χριαστει οτιδιποτε οπως να σηκωσω εναν συναδελφο σε περιπτωση αστοχιαs του δικου του bcd...αργοτερα σε περιπτωση που χριαστω περισωτερα stage μαζι μου θα με καλυπτει ανετα και δεν θα χριαστει να παρω αλλο wing...και να εχω εξτρα εξοδα...οσο για τα bands δεν ξερω σκευτομαι να τα βγαλω και να το δοκιμασω ετσι...με 2 12αλιτρες θα το χρησιμοποιω και κανα stage...
Απάντηση με παράθεση