Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-05-11, 14:42
digibill digibill is offline

Περιοχή: Αχαρναί
Απάντηση: Κρίση πανικού.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο vanilly Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι πραγματικά ένα συχνό φαινόμενο? Έχει συμβεί στο καθέναν? Είναι δείγμα ότι ''δε μου πάει'' το σπορ...??
Θα μπορούσες να πεις ότι δεν ου πάει το σπορ, αν αυτές οι κρίσεις σε έπιαναν εντυπωσιακά συχνά, σχεδόν πάντα!
Ειμαι κι εγώ νέος OW με μόλις 16 βουτιές, και είχα μία "μίνι" κρίση πανικού στην τελευταία μου βουτιά πριν ένα μήνα. Αν η κρίση σου δεν προέρχεται από πραγματικά αίτια (πχ αστοχία εξοπλισμού) αλλά από ψυχολογικά (όπως αυτή που μας περιγράφεις, ή αυτή που έπαθα εγώ), το σημαντικό είναι να διατηρήσεις τον έλεγχό σου και να πείσεις τον εαυτό σου ότι... όλα είναι στο κεφάλι σου!
Στην δική μου περίπτωση πριν την βουτιά συζητάγαμε για καταδυτικά ατυχήματα, το νερό ήταν πολύ κρύο, περίμενα για αρκετή ώρα στον βυθό μέχρι να κατέβουν και οι υπόλοιποι και άρχισα να στρεσάρομαι, παρόλο που ήμουν αρκετά ρηχά και σε εντελώς οικία τοποθεσία.
Κάποια φάση άρχισα να αισθάνομαι ένταση, να με πλακώνει το νερό, να μην με φτάνει ο ρυθμιστής (στο μυαλό μου, στην πράξη μια χαρά ανέπνεα), όταν όμως είδα ότι οι αισθήσεις μου και το μυαλό μου αρχισαν να τεντώνουν "ταρακούνησα" λίγο το κεφάλι μου και υπέβαλα στον εαυτό μου (με εντελώς αυταρχικό τρόπο ) ότι όλα αυτά είναι εικονικά και να ξεκολληω Μετά από λίγο στάνιαρα και συνέχισα την βουτιά......

Απ' ότι συζητάω με παλιότερους, μάλλον δεν υπάρχει δύτης που να μην έχει πάθει κρίση πανικού......
Απάντηση με παράθεση