Θέμα: 'tech' DC Culture
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-10-07, 20:55
Το avatar του χρήστη GKAM
GKAM GKAM is offline

Περιοχή: Munich
Απάντηση: "tech" DC Culture

Δημήτρη, σου θυμίζω τι προέκυψε με το δικό σου VR3:

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο DimitrisK Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτά που λέει το manual έχουν αλλάξει κάπως για το μοντέλο του 07. Δεν υπάρχει επιλογή για backlight στο setup menu παρά μόνο στο DVo. Το θέμα είναι ότι δεν ανάβει αν το computer ενεργοποιηθεί μέσα στο νερό όποια επιλογή και να βάλεις. Είτε το On είτε το DOn. Μου είπαν τελικά από την Delta P Techn. να τους τα στείλω για να τα φτιάξουν εντός εγγύησης.
Είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ πιθανό να ανακαλύψεις και άλλα ενδιαφέροντα θέματα με το DC σου, και δεν θα είσαι ο μόνος ή ο πρώτος. Καλώς η κακώς ΟΛΑ τα DC αυτής της κατηγορίας σήμερα έχουν bugs (και δεν εννοώ ένα συγκεκριμένο κατασκευαστή μόνο).

Τώρα, για τα άλλα σημεία του post θα σταθώ σε ορισμένα από τα βασικά γιατί δε νομίζω ότι έχει νόημα να παίξουμε την κολοκυθιά «έχω-δεν έχω», «κάνω – δεν κάνω», «συμφωνώ – δεν συμφωνώ» κ.λπ. για κάθε πράμα που λέμε.

Το να υπολογίσεις πόσο αέριο θα χρειαστείς δεν είναι θέμα εμπειρίας. Είναι θέμα απλών υπολογισμών που μαθαίνεις να κάνεις στα πρώτα σχολεία. Τώρα αν εννοείς ότι μπαίνεις σε trimix deco dive βρίσκοντας τους όγκους «με το μάτι» αυτό είναι ξεχωριστή κουβέντα. Επίσης, το bailout στο οποίο αναφέρομαι είναι για OC και δεν έχει να κάνει με συσκευές κλειστού κυκλώματος. Εδώ μιλάω για πίνακες.

Όσο για τα παραδείγματα που έδωσα, αυτό δεν έγινε για να πούμε που φταίει το DC και που ο χρήστης. Το μήνυμα είναι απλό: ότι και να κάνεις, shit happens (οι στραβές σου κάθονται). Το θέμα είναι τι κάνεις και πώς τις αντιμετωπίζεις. Μη μου πεις ότι υπάρχει έστω και μια από αυτές που δεν μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Αν βασιζόμουν αποκλειστικά στο DC θα είχα σημαντικό πρόβλημα στις καταδύσεις που προανέφερα.

Το τελευταίο περιστατικό προφανώς δόθηκε σαν παράδειγμα προς αποφυγή. Είναι πολύ ριψοκίνδυνο, δύο δύτες να βασίζονται σε ένα trimix computer για την αποσυμπίεση τους. Σε εκείνη την κατάδυση υπήρχαν πίνακες και κακώς δεν χρησιμοποιήθηκαν.

/GKAM
Απάντηση με παράθεση