Θέμα: 'tech' DC Culture
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 22-10-07, 07:15
Το avatar του χρήστη DimitrisK
DimitrisK DimitrisK is offline

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Απάντηση: "tech" DC Culture

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Χριστοδούλου Εμφάνιση μηνυμάτων
Θεωρώ την κατάδυση που βασίζεται αποκλειστικά πάνω σε DC, έστω και όταν υπάρχει δεύτερο παρόμοιο σαν εφεδρεία, οτι είναι μεγάλο ρίσκο και ανεύθυνο από μέρους του τεχνικού δύτη.

Είμαι υπέρ της κατάδυσης βάση πλάνου με χρήση δύο χρονομέτρων και δύο βαθυμέτρων. Και επειδή "shit happens" είμαι υπέρ της χρήσης εφεδρικών πλάνων.

Συμφωνώ ότι το DC πρέπει να παίζει συμβουλευτικό και όχι τιον πρώτο ρόλο στην κατάδυση.

Τουλάχιστον μέχρι να κατασκευαστεί ένα κομπιούτερ που θα μπορεί να μετράει μέγεθος φυσαλίδων και να τροποποιεί τον αλγόριθμο *on the fly* θα παραμείνω στα δυό μου βαθύμετρα και τα δύο μου χρονόμετρα.

Τα DC τα χρησιμοποιώ σε μη-τεχνικές καταδύσεις.

Δε λες όμως γιατί είναι πιο επικύνδυνα από τους πίνακες αφού βασίζονται στην ίδια φιλοσοφία και μαθηματικά;
Και μη μου πεις ότι ο πίνακας και το βυθόμετρο "μετράει μέγεθος φυσαλίδων και τροποποιεί τον αλγόριθμο *on the fly*"?
Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω γιατί μπερδεύετε τη χρήση πλάνου με το DC; Δηλαδή αν έχεις DC δεν έχεις πλάνο και το ανάποδο;
Αν δεν ξέρεις τι σου γίνεται τίποτε από τα δύο δε σε σώζει.

Παράθεση:
Το να υπολογίσεις πόσο αέριο θα χρειαστείς δεν είναι θέμα εμπειρίας. Είναι θέμα απλών υπολογισμών που μαθαίνεις να κάνεις στα πρώτα σχολεία. Τώρα αν εννοείς ότι μπαίνεις σε trimix deco dive βρίσκοντας τους όγκους «με το μάτι» αυτό είναι ξεχωριστή κουβέντα. Επίσης, το bailout στο οποίο αναφέρομαι είναι για OC και δεν έχει να κάνει με συσκευές κλειστού κυκλώματος. Εδώ μιλάω για πίνακες.
Όταν εννοώ να υπολογίσεις δεν εννοώ πριν βουτήξεις αλλά κατά τη διάρκεια της βουτιάς. Εσύ είπες αν κάτσεις λίγο παραπάνω, τι θα γίνει? Και αφού αναφέρεσαι σε bailout με OC που το πρόλημα με το DC; Τι δεν κάνει καλά? Μήπως δε λαμβάνει υπόψην του τι αναπνέεις κάθε φορά που αλλάζεος μίγμα δε νομίζω μια χαρά τα καταφέρνει.
Όσο για τα bugs δηλαδή εσύ χρησιμοποιείς ακόμη αναλόγιο αντί για excel; Και όταν παίρνεις ένα τέτοιο μηχάνημα δεν πας κατευθείαν για βουτιά στην άβυσσο. Κάνεις και μια δοκιμή (benchmark) με κάτι που το ξέρεις ότι είναι εντάξει και δουλεύει.
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι πας με το DC και έχεις εφεδρεία τους πίνακες.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DimitrisK : 22-10-07 στις 07:33.
Απάντηση με παράθεση