Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-10-07, 09:49
Το avatar του χρήστη Andreas Triantopoulos
Andreas Triantopoulos Andreas Triantopoulos is offline

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Εκπαίδευση tec rec της PADI???

Αγαπητέ Θάνο,

Το Tec Deep είναι όντως ισοδύναμο με 2 σχολεία της IANTD (Adv EANx + Technical EANx) και 3 σχολεία της TDI (Adv EANx + Deco Procedures + Extended Range).

Οι Instructor Trainers της DSAT και αυτοί που σχεδίασαν το σχολείο και το manual είναι όλοι ΙΤ της IANTD, TDI κλπ. Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις από τα των τεχνικών οργανισμών!

Τα Υπερ και τα Κατά (κατά την ταπεινή μου γνώμη... δεδομένου του ότι είμαι εκπαιδευτής στους 2 από τους τρείς):

Υπερ:
1. Πολύ υψηλού επιπέδου manual... με διαφορά το καλύτερο. Έχει και χιούμορ. Πουλάει μόνο του το σχολείο!
2. Μεγάλος αριθμός υποχρεωτικών καταδύσεων - 12 τον αριθμό, ίσος αν όχι μεγαλύτερος από το σύνολο των υποχρεωτικών καταδύσεων των σχολείων των άλλων οργανισμών
3. Πολύ καλά δομημένο πρόγραμμα και υλικά με knowledge reviews, practical applications, video (!!!), slates κλπ. Σταδιακό και με πολλές επαναλήψεις.
4. Οι απαιτήσεις εξοπλισμού είναι υψηλές και άρα υποχρεώνει εκπαιδευτή και μαθητή να έχουν τα πάντα... χωρίς δυνατότητα να τη "βγάζει" με λιγότερα. Οι διπλές με isolating manifold είναι υποχρέωση από την 3η κατάδυση.
5. Εντατικό πρόγραμμα. Στο τέλος αυτού ο δύτης έχει πλέον τις βάσεις να γίνει (μαζεύοντας εμπειρία) καλός τεχνικός δύτης
6. Υψηλές απαιτήσεις εισαγωγής (Rescue, Deep και 100 βουτιές) ενώ άλλοι οργανισμοί είναι πιο ελαστικοί (αλλά βέβαια είναι θέμα εκπαιδευτή… εγώ παίρνω πολύ επιλεκτικά δύτες για τεχνικά σχολεία).
7. Σχετικά δύσκολες/απαιτητικές εξετάσεις και γραπτές και πρακτικές (εντός νερού)
8. Υψηλά στανταρντς ασφάλειας. Η σχέση εκπαιδευτή/μαθητών στις καταδύσεις αποσυμπίεσης είναι 1:2

Κατά:
1. To manual είναι στα αγγλικά και δεν το βλέπω να μεταφράζεται any time soon!
2. Το πρόγραμμα είναι χαρακτηριστικά PADI: αντιμετωπίζει το δύτη ώς ηλίθιο, αγράμματο Αμερικανό του Deep South που δεν μπορεί να κάνει μία πρόσθεση και μία διαίρεση..
3. Δεν δίνει τη δυνατότητα σταδιακής εξέλιξης όπως οι άλλοι οργανισμοί (αν και με τα νέα προγράμματα: Discover Tec, Tec Deep Level I και Tec Deep Level II, μερικώς λύθηκε το πρόβλημα). Να κάνεις πρώτα το Adv EANx, να κάνεις 10-20 βουτίτσες στα 45μ και μετά να μου έρθεις (πιό έμπειρος) να κάνουμε το επόμενο σχολείο...
4. Το manual αν και πολύ υψηλής ποιότητας δεν έχει «βάθος». Το Παράθυρο Οξυγόνου αντιμετωπίζεται σε μισή σελίδα… και ούτε σε επίπεδο εκπαιδευτή δεν δίνονται δυνατότητες να «βαθύνουν» οι γνώσεις.
5. Πολύ υψηλό κόστος διεξαγωγής σχολείου
6. Παιδικά λάθη στο video, σε μερικά στάνταρντς (η δεύτερη μάσκα είναι optional!!!!!), τα LPIhoses κροσσάρουνε κλπ. Τα οποία όμως έχουν επισημανθεί και ελπίζω να αλλαχθούν σύντομα.

Αυτά τα ολίγα. Ελπίζω ο συνάδελφος Νεκτάριος να συμπληρώσει, αλλάξει κλπ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Andreas Triantopoulos : 23-10-07 στις 09:56.
Απάντηση με παράθεση