|
Απάντηση: Τα ναυάγια επηρεάζουν αρνητικά τις οικολογικές ισορροπίες στη θάλασσα;
Έκτωρα, η απόσταση μεταξύ του να γυρίσουμε στην παλαιολιθική εποχή, ή απλά να μην έχουμε καράβια και μπουκάλες και του να βυθίζουμε καράβια για να γουστάρουν μερικοί δύτες είναι τεράστια. Η απαίτηση των δυτών να βυθιστούν καράβια είναι 100% υπαρκτή και δε μου καίγεται καρφί αν είναι οικονομικά συμφέρουσα (άρα ρεαλιστική) ή όχι.
Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να μπολιάσω την κοινότητα με ορισμένες ιδέες, να μεταφέρω ορισμένους προβληματισμούς μου, γιατί πέρα από δύτης είμαι συνάμα και σκεπτόμενος άνθρωπος κι έχω κι εγώ τις ευαισθησίες μου. Συγκεκριμένα, θα ήθελα η κατάδυση να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε οι επιπτώσεις της στο φυσικό περιβάλλον να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες... είναι κανένας πραγματικά εναντίον μου;
Σχετικά με το παρόν θέμα και τις απορίες του Δημήτρη, θα επανέλθω αργότερα με περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες.
Υ.Γ. Όποιος ενδιαφέρεται για τη δημοσίευση, ας επικοινωνήσει μαζί μου με π.μ. επισυνάπτοντας τη διεύθυνση e-mail του.
|