Απάντηση: Νέες ρυθμίσεις για την Αλιεία
Χαρακτηρισμένα NATURA πολλά μέρη στο νησί μας όμως τίποτα δεν γίνετε,
18.000 στρ. της περιοχής καλύπτονται από τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας ΝΗΣΟΣ ΑΜΟΡΓΟΣ (ΒΟΡΕIΟΑΝΑΤΟΛIΚΟ ΤΜΗΜΑ) ΚΑI ΝΗΣIΔΕΣ: ΨΑΛIΔΑ, ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ, ΝIΚΟΥΡIΑ, ΜIΚΡΟ ΚΑI ΜΕΓΑΛΟ ΒIΟΚΑΣΤΡΟ, ΚΡΑΜΒΟΝΗΣI, ΠΕΤΑΛIΔI(GR4220024)
Η μάλλον κάτι γίνεται: Υπερβόσκηση από κοπάδια κατσίκες οι οποίες μαίνονται ελεύθερες στα βουνά και δεν αφήνουν ρίζα, ανεξέλεγκτο κυνήγι ευτυχώς όχι από Αμοργιανούς αφού δεν κατέχουν το άθλημα αλλά από άλλους οι οποίοι έρχονται κατά δεκάδες και μαζί ο καθένας έχει και πέντε σκύλους, το χειρότερο όμως Η αλιεία από τράτες που γίνετε σε μέρη χαρακτηρισμένα όπως η νήσος νικουριά δίπλα από την Αμοργό, ένα μέρος που ο βυθός κατά 90 τα εκατό περιβάλετε από λιβάδια με ιδιαίτερη ομορφιά.
Πονάει η ψυχή σου να βλέπεις να τραβούν 10 μέτρα από την στεριά σε μέρος το οποίο έχεις βουτήξει αμέτρητες φορές και να σκέπτεσαι,την επόμενη φορά θα υπάρχει τίποτα να δούμε?
Και τελειώνω αν δεν υπάρξει κράτος να διδάξει οικολογική παιδία η ονομασία NATURA θα μείνει μια λέξη μόνο.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia
Αυτό είναι όντως το θέμα Γιώργο. Πέρα από κάποιες περιοχές NATURA στις οποίες τα λιβάδια είναι ήδη χαρτογραφημένα, το μεγαλύτερο ποσοστό στη χώρα μας (ίσως και το 90% των λιβαδιών) παραμένει στην αφάνεια. Πράγμα που σημαίνει ότι ο κανονισμός αυτός μας εξαναγκάζει στην πλήρη απογραφή (καλά, ζήσε Μάη μου θα πείτε και δίκιο θα έχετε). Αλλά κάθε τι έχει μια μικρή αρχή και παραμένω πολύ χαρούμενη που η μικρή αυτή αρχή έγινε....
(Το αν τραβάνε πάνω σε λάσπη να το πουν σε άλλους... οι δύτες έχουν δική τους άποψη για το τι υπάρχει εκεί κάτω  )
|
|