Δημήτρη, έχω βουτήξει στη Νικουριά κι έχω ακούσει απίστευτα πράγματα για το βυθό στα Χάλαρα. Εννοείται ότι οι μαρτυρίες σου αυτές με εξοργίζουν
Η αιδαφορία των αρχών δεν είναι κάτι νέο.... Προφανώς υπάρχει κάποιος δικός τους, εσωτερικός κανονισμός..... "κάνω τα στραβά μάτια εδώ αλλά κι εσύ φροντίζεις να ξεπληρώσεις έτσι" που αν και ακούγεται απαράδεκτο εκ πρώτης, υπάρχουν περιπτώσεις που καταλήγουν και πάλι σε ένα ιδιόμορφο δικό τους πλάνο διαχείρισης.... Επειδή όμως έχουν παρέλθει οι εποχές των σοφών αλλά και των κοτζαμπάσηδων, κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι να συμμορφωνόμαστε. Οι ελληνικες αρχές δε θα μας πιέσουν ποτέ.... δεν έχουν κανένα λόγο να μπλέκουν με τις θαλασσινές μαφίες....
Θα μας πιέσει όμως η Ευρώπη. Και παρόλο που αυτά που ανέφερε ο Δημήτρης συμβαίνουν ανέκαθεν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν για καιρό ακόμα στις θάλασσες μας, θέλω να ξαναπώ ότι δεν είμαι αφελής, δεν είμαι υπεραισιόδοξη, απλά βρίσκω πολύ θετικό το γεγονός ότι
κάποιοι προσπαθούν κι αυτοί πλέον έχουν κι έναν
ευρωπαϊκό νόμο στα χέρια τους. Δατς ολ.
Δημήτρη τα Χάλαρα δεν τα φοβάμαι. Είναι πολύ άγρια από μόνα τους, θα τους συντρίψουν τη φτέρνα όλα μαζί τα παλιοτόμαρα.
Το νου σου στη Νικουριά όμως.... πολύ πιο εύθραυστη, πολύ πιο εκτεθειμένη, πολύ πιο βατή.... αλλά και
NATURA. Ίσως σου ακούγεται κοροϊδία αυτό (δε σε αδικώ), αλλά να θυμάσαι ότι για μια προσφυγή στην Ευρώπη η λέξη NATURA αποκτάει άλλη χροιά...
Αν έχω κάτι να σου προτείνω προς το παρόν πάντως (εσένα και σε όσους έχουν την τύχη και την ευθύνη να ζουν σε παράκτιες περιοχές), δεν είναι η δράση-αντίδραση.... προτείνω να συνεχίσεις να παρακολουθείς και να καταγράφεις (φωτογραφίες, ημερομηνίες, συνδιαλέξεις). Προτείνω να συνεχίσεις να
ρωτάς και να ακούς τους ψαράδες και τους λιμενικούς στους οποίους έχεις πρόσβαση. Κάποια στιγμή θα έχεις στα χέρια σου πολύτιμη πληροφορία που θα γίνει από μόνη της δύναμη εφόσον θα έχεις και τους κατάλληλους υποστηρικτές. Παίρνει καιρό να ωριμάσουν οι νέες ιδέες και οι βεβιασμένες κινήσεις δε βοηθούν. Υπομονή.
Και μην ξεχνάς ότι είσαι πολύ τυχερός που ζεις σε αυτό το νησί που όλοι μας αγαπάμε έστω και από απόσταση!!