Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο GKAM
Την απάντηση έμμεσα την έδωσες ήδη μόνος σου 
|
Διάφορα σενάρια περάσανε από το μυαλό μου, αλλά θα ήθελα πιο εξειδικευμένες γνώσεις γιατί το αντικείμενο με ενδιαφέρει κι εμένα σε βάθος και τέτοιου είδους και βάθους γνώση δεν παρέχεται στα πλαίσια της εκπαίδευσης στο ΠΣ.
Θα ήθελα να σταθώ και στα λεγόμενα του Νεκτάριου, γιατί προέβλεψε κάτι που ξέχασα να το αναφέρω:
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Achaia Scuba
Φιλε μου Καλησπερα,
η κατασταση του ρυθμιστη που παραθετεις οφειλεται κατα πασα πιθανοτητα σε Free flow (ακατασχετη ροη) απο το 2ο σταδιο αλλα και απο αρκετα μεγαλη διαρροη απο οπουδηποτε αλλου στο συστημα, το ιδιο μπορει να συμβει σε ολους τους ρυθμιστες πιεσης εκτος νερου.
|
Οι μάσκες που χρησιμοποιεί το ΠΣ είναι «
θετικής πίεσης». Αυτό σημαίνει ότι πάντα η πίεση στο εσωτερικό της μάσκας είναι κάποια mbar μεγαλύτερη από την περιβάλλουσα πίεση (αυτό στόχο έχει να αποτρέψει την είσοδο καπνού ή βλαβερών αερίων εντός της μάσκας, σε περίπτωση που υπάρξει τρύπημα ή κόψιμο - κάψιμο). Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αν για οποιοδήποτε λόγο η μάσκα δεν εφαρμόσει τέλεια στο πρόσωπο του χρήστη, δημιουργείται freeflow στον αεροπνεύμονα και ο εξτρά αέρας εξέρχεται της μάσκας από το σημείο όπου δεν υπάρχει εφαρμογή. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης λοιπόν, σε κάποιους συναδέλφους η μάσκα τους πατούσε πάνω σε κάποιον ιμάντα του κράνους ή στην κουκούλα τους και δημιουργείτο freeflow. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα κάποιος από τους χρήστες της συγκεκριμένης αναπνευστικής να είχε τέτοιο θέμα και προς αυτό και η παγοποίηση...
Ωστόσο, θα με ενδιέφερε να αποκλείσω το ενδεχόμενο δυσλειτουργίας στο 1ο στάδιο, γιατί είχα μία σχετική συζήτηση με κάποιους συναδέλφους.....
Ευχαριστώ.