Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-09-12, 01:47
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΝΑΥΑΓΟ ΨΑΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ...

Καταλαβαίνω τη ζημιά που έχει γίνει με τα "Σαγόνια του Καραχαρία" και τη ζημιά που συνεχίζουν να κάνουν ελαφρά τη καρδία όλοι οι ασήμαντοι κι αμαθείς δημοσιογραφίσκοι, επενδύοντας την κάθε είδηση εμφάνισης ή επίθεσης καρχαρία με σκηνές αντίστοιχής αγριότητας (ανοιχτά σαγόνια, κλπ. κλπ) γιατί ο μόνος τους τρόπος να πουλήσουν είναι η βία και το αίμα.

Με το σκεπτικό αυτό, ναι χρειαζόμαστε ειδήσεις σαν κι αυτή για να αντιστραφεί το κλίμα, αλλά η αίσθηση που έχω είναι πως τελικά αντιμετωπίζουμε τα πάντα με έναν ηλίθιο ανθρωπομορφισμό.

Αν χρειαζόμαστε δηλ. αποδείξεις ότι ο καρχαρίας βοηθάει τον ψαρά να σωθεί για να σταματήσουμε να τους κατακρεουργούμε, είμαστε ακόμη νυχτωμένοι βαθιά σαν είδος.
Αυτό που χρειάζεται είναι να θαυμάζουμε αυτά τα ζώα γι αυτό που πραγματικά είναι (όπως θαυμάζουμε το λιοντάρι και την τίγρη κι ας τα έχουμε κατακρεουργήσει κι αυτά) και να καταλάβουμε τον εξαιρετικό ρόλο που παίζουν σε ένα υγιές οικοσύστημα για να σταματήσουμε να τα μετατρέπουμε σε μια άνοστη σούπα για χάρη του κέρδους.
Ψιλά γράμματα θα μου πείτε...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 21-09-12 στις 02:16.
Απάντηση με παράθεση