Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-11-12, 13:09
Το avatar του χρήστη Explorer
Explorer Explorer is offline

Απάντηση: Τα Ναυάγια του Νοτίου Πηλίου

Επειδή με πιέζει ο χρόνος θα είμαι κάπως σύντομος, ας μην αξιολογηθεί αυτό διαφορετικά.
Σχετικά με την σελίδα του ΠΝ, αυτή δεν θεωρώ πως ανήκει στη διεθνώς αποδεκτή βιβλιογραφία. Γενικά στο διαδύκτιο υπάρχουν χιλιάδες λάθη και ιστορίες φρίκης και παραποίησης της ιστορίας. Λάθη πάντα θα υπάρχουν, ακόμη και σε αξιόλογες εκδόσεις και ο ερευνητής θα πρέπει πάντα να είναι σκεπτικός αλλά όχι και να ακροβατεί με λογικούς ή μη ισχυρισμούς και χωρίς να έχει αξιόπιστες αποδείξεις για το ενάντιον.
Ο χρόνος μου στην Ελλάδα μετράει αντίστροφα καθώς σύντομα θα πρέπει να επιστρέψω στους φοιτητές μου. Η μακρά απουσία μου από τη χώρα ίσως να με έχει κάνει να ξεχάσω εκφράσεις του τύπου "είσαι ότι δηλώνεις". Πάντως με το όνομα μου δεν ξαναγράφω σε φόρουμ. Σε άλλο φόρουμ αυτό στάθηκε αιτία για να με στοχοποιήσουν κάποιοι που δεν αναίχονταν την άποψη μου και να αποποιραθούν να μου δημιουργήσουν προβλήματα στην εργασία μου.
Μην απολογήσαι που δεν είσαι ιστορικός, ούτε εγώ είμαι. Η ακαδημαϊκή μου έρευνα είναι στον τομέα της χημείας και της βιοιατρικής αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να ασχοληθώ και με ιστορικά θέματα.

Πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω στην έρευνα και στην ολοκλήρωση της εργασίας σου. Μόλις επιστρέψω στην αμερική θα σου στείλω τις σκαναρισμένες σελίδες που ζήτησες. Έχω ήδη ετοιμάσει τα πρώτα ιστορικά των πλοίων που έλειπαν από την εργασία. Για να βοηθηθούμε, σε παρακαλώ παρέθεσε τη λίστα που έχεις συντάξει με τα υπόλοιπα σκάφη που γνωρίζεις οτι έχουν βυθιστεί στην περιοχή. Έτσι θα επικεντρωθώ σε αυτά που δεν γνωρίζεις. Ο χρόνος τρέχει και έτσι θα προλάβω να το τελειώσω πριν την αναχώρηση μου, γιατί μετά απλά δεν θα υπάρχει χρόνος.
Απάντηση με παράθεση