Θέμα: Salut
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-11-12, 12:12
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: Salut

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο free_scubaOW Εμφάνιση μηνυμάτων
εγώ νομίζω οτι για το OW βρές το φθηνότερο...
αρκει μετά να βουτάς με κάποιους φίλους που θα σου ανοίξουν τα μάτια και θα σε βοηθήσουν να βελτιωθείς...
Δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να είναι μοναδικό κριτήριο "το φθηνότερο" για το OW. Ούτε το ακριβό/ακριβότερο αποτελεί κριτήριο από μόνο του.
Ένας καλός εκπαιδευτής (τουλάχιστον αξιοπρεπής και χωρίς τάση να επιταχύνει ή να παραλείπει πράγματα) νομίζω πως είναι βασική προυπόθεση ειδικά στο OW γιατί βάζει τις βάσεις και τις κατευθύνσεις για να μπορέσουμε να χτίσουμε σωστά τη μετέπειτα εμπειρία μας - η οποία θα συμφωνήσω πως είναι εξίσου σημαντική με την αρχική εκπαίδευση.

Είναι παράλογο να κάνουμε εκπαίδευση με κάποιον τυχαίο και μετά να παίζουμε τη ζωή μας κορώνα-γράμματα ανάλογα με το αν θα βρεθεί μπροστά μας κάποιος καλός/παράλογος/παράτολμος/ηλίθιος/άσχετος dive-buddy, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν θα είμαστε ακόμη σε θέση να κρίνουμε αντικειμενικά (έχουν δει πολλά τα μάτια μου, κι έχω κάνει κι εγώ το λάθος να εμπιστευτώ επικίνδυνους buddy).

Συμφωνώ επίσης στο να μη βιάζεσαι να κάνεις συλλογή από καρτελάκια και επίπεδα εκπαίδευσης. Κάνε το OW και προσπάθησε μετά την εκπαιδευση, εκτός από τις οργανωμένες καταδύσεις του καταδυτικού κέντρου να κάνεις και καταδύσεις ανεξάρτητα με φίλους.
Εκτός που θα σου βγαίνει και φθηνότερα (από τη στιγμή που θα αποκτήσεις δικό σου εξοιπλισμό) είναι επίσης κι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσεις εμπειρία και αυτοπεποίθηση, παίρνοντας μόνος σου αποφάσεις για το βάθος, τον καιρό, την υποβρύχια διαδρομή κλπ.

Το AOW θα σου δώσει πολύ πιο πολύτιμα πράγματα αν έχεις κάνει ήδη 40-50-60 βουτιές πιο πριν, οπότε μη μπαίνεις στο καταναλωτικό τρυπάκι να γίνεις "Advanced" κατ' όνομα

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 30-11-12 στις 12:16.
Απάντηση με παράθεση