Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia
Νομίζω ότι εδώ ταιριάζει καλύτερα από οπουδήποτε αλλού: ένα πολύ ενδιαφέρον ξετρύπωμα του Πάρη Σοφού (thx!) σχετικά με ένα από τα καταγεγραμμένα περιστατικά θανατηφόρας επίθεσης καρχαρία το 1963 στον Παγασητικό με αποτέλεσμα το θάνατο της Αυστριακής Χέλγκα Πογκλ.
[Θα βρείτε τα σχετικά ντοκουμέντα στη σελίδα 14(ε) του δοκιμίου του Μ. Μπαρδάνη].
Ιδού και το (σκαναρισμένο) εύρημα του Πάρη, από το βιβλίο του Κώστα Ακρίβου "Ποιος θυμάται τον Αλφόνς" εκδόσεις Μεταίχμιο, που μάλλον αποδεικνύει ότι ο "καρχαρίας που έφαγε τη Χέλγκα" κρατούσε ψαροντούφεκο... 
|
Είναι όντως ενδιαφέρον το εύρημα του Πάρη και πάνε μήνες που μου το είχε στείλει.
Όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη ότι την Χέλγκα την σκότωσε άνθρωπος και όχι καρχαρίας.
Προσωπικά βλέπω σκοπιμότητα του Αλφονς προκειμένου να απαλλάξει την περιοχή από το ¨κακό¨όνομα.
Αν ο ξενοδόχος (Αλφόνς) είχε βρεί το πτώμα, γιατί δεν το ανέφερε στις αρχές ή έστω στους συγγενείς έτσι για να περιμαζέψουν να το θάψουν.
ή γιατί αφού είχε την ψυχραιμία να κάνει νεκροψία δεν το έθαψε ο ίδιος.
Έπειτα από 4 μήνες που θεωρητικά ξεσέρναν το κουφάρι και το κουτρουβαλούσαν τα κύματα σε βράχια και βυθό πως κατάφερε να διακρίνει
ότι υπήρξε τραύμα κάτω από το μαστό κι αυτό μάλιστα να έχει προκληθεί από ψαροτούφεκο; Έχοντας μια μικρή εμπειρία για την όψη νεκρών ανθρωπίνων σωμάτων που βρίσκονται στη θάλασσα για λίγες ημέρες, πρέπει να πω ότι η παραμόρφωση που υφίσταται στους ιστούς ειδικά από σαρκοφάγους οργανισμούς (σκουλόπετρες, ψάρια, κλπ.) είναι ταχύτατη πόσο μάλλον αν το κουφάρι ξεσέρνει ¨μουλιασμένο¨ 4 μήνες.
Για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο στο ημερολόγιο αυτό.
Τώρα για όλα τα υπόλοιπα.
Το σάιτ του naxosdiving.com είχε μείνει εκτός διαδυκτίου από τις 3 του Μάρτη, λόγω οικονομικής αδυναμίας να καλύψω τα έξοδα του σέρβερ. Είναι θέμα λίγων ημερών να επανέλθει στον ιστό. Δεν απέσυρα το αρθράκι για τις επιθέσεις καρχαριών εσκεμμένα και με το απλοαντ του σάιτ θα επανέλθει και αυτό. Λίγο υπομονή gmav.
Για την μαντάμ Τούφεξει θα τις στείλω χαιρετισμούς με πρώτη ευκαιρία.