Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-11-13, 16:39
Το avatar του χρήστη tecrec
tecrec tecrec is offline

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Υδροστατικός Έλεγχος Φιαλών

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο wreckdiver Εμφάνιση μηνυμάτων
τεκ αυτο που λες δεν θεωρειτε οπτικος!!!ανοιγω την μπουκαλ και φωτιζω μεσα ναι οκ το κανεις αλλα δεν ειναι ελεγχος οπτικος αυτος.κανονικα ειναι επικυνδυνο ακομα και να ανοιξεις την φιαλη σου μιας και ειναι φιαλη με πιεσμενο αερα εσυ μπωρει να τοχεις κανει αλλα δεν ειναι κ σωστο.για παραδειγμα ολοι οδηγουσαμε καπωτε χωρις διπλωμα αλλα δεν επιτρεπωτανε αυτο κατι παρομιο ειναι και αυτο που σου λεω τωρα ορισμενοι την ανοιγουνε χωρις να ξερουνε τους κινδυνους που μπωρει να υπαρχουν η λενε οτι ριχνουν φως να δουν πως ειναι μεσα ναι οκ αλλα ο οπτικος δεν γινεται ετσι.
Προσωπικά, ανοίγω φιάλες, κάνω οπτικό έλεγχο και μάλιστα πιστοποιώ και τις φιάλες ως PSI-PCI Inspector που είμαι.
Οπότε, για μένα είναι πολύ ξεκάθαρο το τι σημαίνει οπτικός έλεγχος.

Επιπλέον, αυτό που ανέφερα στο post μου είναι ότι πολλοί συνηθίζουν να ανοίγουν φιάλες χωρίς να έχουν επαρκείς γνώσεις. Πάνω σε αυτό ανέφερα ότι υπάρχει κίνδυνος απλά η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι το ράγισμα στο σπείρωμα είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το εάν έχει φαγωθεί λίγο το μέταλλο κάπου που αναφέρεις εσύ (σημαντικό και αυτό αλλά όχι όσο το πρώτο).

Προφανώς, δεν προέτρεψα κανέναν να κάνει δήθεν "οπτικό έλεγχο" χωρίς να γνωρίζει (το αντίστοιχο με το να οδηγεί χωρίς δίπλωμα που αναφέρεις). Όποιος το κάνει, αναλαμβάνει και την ευθύνη για αυτό που κάνει.
SSI DMI #54328
PSI-PCI Inspector #24079
NGUE diving school
NGUE @facebook
Απάντηση με παράθεση