Χαιρετω τους παντες.
Νίκο μετά από όλα αυτά που αναφέρεις νομίζω δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσουμε την εγκυρότητα της ταυτοποίησης του Petalli.
Θέλω να αναφερθώ όμως σε 2 γεγονότα τα οποία έκαναν προσωπικά εμένα αλλά και τον Αντώνη να απορρίψουμε την επιλογή του Petalli .
Πρώτο από όλα και χωρίς να έχω μιλήσει με το Δημήτρη επικοινώνησα τηλεφωνικώς μαζί σου, κυρίως γιατί παλαιότερα είχαμε πάει μαζί σε αυτό ναυάγιο (υπόθεση Λάμπρος αν θυμάσαι) και ο ίδιος εσύ μου είπες πως μάλλον έχεις κάνει λάθος και το ναυάγιο δεν πρόκειται για το Petalli. Δεν ξέρω εάν το έκανες σκόπιμα μα αυτή η πληροφορία για μένα απόρριψε το ναυάγιο σαν Petalli και προχώρησα μαζί με τον Αντώνη στην συλλογή πληροφοριών που αφορούσαν άλλα ναυάγια.
Έπειτα και μετά τη μελέτη των φωτογραφιών της πλώρης άλλα και άλλων σημείων του πλοίου ήμασταν σχεδόν σίγουροι πως το πλοίο ήταν καρφωτό ακόμα και πριν βγούμε από την πρώτη βουτιά.Θυμάμαι το συζητήσαμε επι τόπου στο σκάφος. Στην πλώρη διακρίνεται πεντακάθαρα πως εχει η λαμαρίνα ξεκαρφωθεί, προφανώς όπως έσκασε στο βυθό. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση βέβαια είναι χαμηλά στην δεξιά πλευρά της πλώρης μια λαμαρίνα η οποία έχει στραβώσει προς τα έξω και κρέμεται, που κατ εμένα προσωπικά μου δείχνει όχι απλό ξεκάρφωμα, μα έκρηξη από μέσα προς τα έξω. Μπορείς να δεις μια φωτογραφία εδω :

Το γεγονός ότι προσπεράσαμε αυτές τις πληροφορίες ήταν λάθος μας.
Μετά από την επαφή με το Δημήτρη και όλες τις πληροφορίες που συνέλεξε με κύρια το γεγονός πως το Petalli είχε μεταφερθεί στη Σαλαμίνα φλεγόμενο, εσένα να μου λες πως κάνεις λάθος και δεν είναι το Petalli , εγώ προσωπικά μαζί με τον Αντώνη θέλαμε να μετρήσουμε το ακριβές μήκος του πλοίου για να διαπιστωθεί αυτή η καταλυτική διαφορά των 20 μέτρων από το ένα πλοίο στο άλλο. Κάτι τέτοιο οργανώθηκε κιόλας το επόμενο ΣΚ (το ίδιο ΣΚ που είχε γίνει η συμφωνημένη ανακοίνωση από το Δημήτρη για το Waihemo ) αλλά λόγω κακών συνθηκών δεν καταφέραμε να μετρήσουμε σωστά το πλοίο αφήνοντας τη δουλειά αυτή για κάποια άλλη ημέρα. Πιστεύω πως εάν είχε λυθεί το θέμα της ακριβής μέτρησης του πλοίου εκείνη την ημέρα όλα θα ήταν διαφορετικά .
Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και η έρευνα δύσκολη στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού ήξερα πως παλιότερα το ναυάγιο το έχουν βουτήξει και άλλοι ειδήμονες του χώρου και πότε δεν είχε ταυτοποιηθεί.
Θα ήθελα μια εξήγηση αν θέλεις για τα αίτια του ναυαγίου καθώς και μια εικασία από τι προήλθε το τόσο βίαιο στράβωμα της λαμαρίνας της πλώρης που έχω ποσταρει πιο πάνω στην φωτογραφία.
Χαιρετώ...