Καλησπέρα Explorer και ευχαριστώ για την συμβολή σου στο θέμα του TLC.
Τα γραφόμενα του Peter Schenk δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα γράφεις.
Η λεζάντα της φωτογραφίας στο βιβλίο του Schenk, „Kampf um die Ägäis“, σελ. 111, στην οποία αναφέρεσαι και η οποία προέρχεται από το αρχείο Jung και δείχνει το ανελκυσθέν βρετανικό αρματαγωγό TLC 1 [σύμφωνα με τον Schenk, ο οποίος κάνει χρήση της γερμανικής λέξης Panzarladungsboot(e)], αναφέρει επί λέξει τα εξής:
„Το το 1941 ανελκυσθέν βρετανικό TLC 1, εκ του οποίου επήλθε πιθανώς αργότερα το LOKFÄHRE.“
Προσοχή είναι σαφής. Γράφει πιθανώς το TLC 1 και όχι το TLC 16!
Επίσης αναφερόμενος στην αρχή του κεφαλαίου, όπως παρέθεσες κι΄ εσύ, αναφέρει ότι ο Bucholz κατέφθασε στον Πειραιά με το LOKFÄHRE το οποίο ήταν
„ένα από τα δυο αρματαγωγά [Panzerlandungsboote σύμφωνα με τον Schenk]
τύπου LCT, το TLC 1 που ανελκύσθηκε στα Μέγαρα ή [γερμ.
bzw.]
το TLC 16 που ανελκύσθηκε στην Σούδα.“
Από τα γραφόμενα του Peter Schenk
δεν είναι εμφανές ότι το LOKFÄHRE ήταν το TLC 16. Μπορεί να ήταν και το TLC 1. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας.
Για τα υπόλοιπα, εντελώς πληροφοριακά και χωρίς να χρειαστεί να μπω σε λεπτομέρειες, αναφέρω ότι:
Με τις φωτογραφίες δεν έχω σχέση. Το κείμενο είναι πράγματι δικό μου. Δεν έχω καταδυθεί στο ναυάγιο. Δεν γνωρίζω ακριβώς την θέση που έχει βυθιστεί. Έχω δει το ναυάγιο μόνο σε βίντεο των παιδιών και μετά από πρόταση τους, και τις πληροφορίες που μου έδωσαν, δέχτηκα να γράψω ένα μικρό κείμενο για την παρουσίαση του ναυαγίου στην ιστοσελίδα τους. Το έκανα αφενός επειδή μου αρέσει να βοηθάω και να προσφέρω, όπου και όσο μπορώ, και αφετέρου επειδή με συγκινούν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν πάθος με την κατάδυση και την ιστορία. Επίσης και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Ίσως να μην το πρόσεξες, αλλά στο κείμενο γράφω επακριβώς το εξής:
„Η ναυπηγική του δομή, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, η πολύχρονη παραμονή του στον βυθό [...] δίνει την δυνατότητα στο να εικάσει κανείς ότι πιθανώς πρόκειται για ένα από τα βρετανικά αρματαγωγά τα οποία βυθίστηκαν από την γερμανική αεροπορία τον Απρίλη του 1941, την περίοδο εκκένωσης του ηπειρωτικού ελλαδικού χώρου από τον βρετανικό στρατό.“
Νομίζω ότι αυτά επαρκούν.
Τώρα σε αυτό που γράφεις.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Explorer
Στην πραγματικότητα το ναυάγιο είναι του αποβατικού Α-16.
|
Τι είναι αυτό που σε κάνει τελικά να θεωρείς ότι
"στην πραγματικότητα" το συγκεκριμένο ναυάγιο είναι το TLC 16 και όχι το TLC 1;
Καλό βράδυ
DG