Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-02-14, 12:39
Το avatar του χρήστη Πολικός
Πολικός Πολικός is offline

Απάντηση: HMS LCT (Βρετανικό Αρματαγωγό) Βίντεο

Να προσθέσω μια φωτογραφία που δείχνει ένα βρετανικό LCT Mark1 όταν αποβίβαζε τους Άγγλους στην Ελλάδα. Στο βάθος βλέπουμε ένα βρετανικό καταδρομικό, νομίζω κλάσης Town (πχ το COVENTRY). Τα μικρά LCT μεταφέρανε τους στρατιώτες από τα μεγαλύτερα πλοία μέχρι την ακτή και όταν οι Άγγλοι αποχωρούσανε τους μεταφέρανε από την ακτή στα πλοία. Η φωτογραφία προέρχεται από την έκδοση "Ιστορία της Κατοχής 1941-44".
Φωτογραφία0113.jpg

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon Εμφάνιση μηνυμάτων
προμηθεύτηκα από φίλους κάποια τμήματα του Folio ADM 199/806, και παρήγγειλα σε ψηφιακή μορφή τμήματα του ADM 267/129, „Losses of "A" Lighters - Greece“ (National Archives, Kew).
Δημήτρη ίσως σε γλυτώσουμε από κάποια έξοδα (δεν νομίζω οτι μπορούν να σου στείλουν τμήματα και είναι πολύ ακριβό να πάρεις ολόκληρο το φάκελο).
Ο ADM 199/806 δεν προσφέρει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία, αλλά αφορά αλληλογραφία και για περισσότερα παραπέμπει στο ADM 267/129.
Να ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το
ADM 199/806
267129.JPG

Ο
ADM 267/129 είναι ένας πολύ ενδιαφέρον φάκελος με στοιχεία από διάφορα ναυάγια που συνέβησαν κατά την βρετανική αποχώρηση. Σχετικά με τα αποβατικά που απολέσθησαν αναφέρει κάποια στοιχεία αλλά δεν νομίζω οτι βοηθάει στην ταυτοποίηση του ναυαγίου που ψάχνετε.

Να δούμε δυο χαρακτηριστικές σελίδες που
κατέγραψε ο Κώστας Θωκταρίδης κατά την έρευνα του στα αρχεία του Kew και τον ευχαριστώ που τις μοιράστηκε μαζί μου και για την άδεια του να αναρτηθούν στο φόρουμ.
ADM1.JPG
img4.JPG

Όμως απαντούν στο ερώτημα του RNA σχετικά με την τύχη του TLC-19 κατά την εγκατάλειψη του αναφέροντας "engineroom wrecked as far as possible and sea outlets opened".
Τέλος, να αναφέρω οτι και το TLC-1 επισκευάστηκε από τους Γερμανούς, παρά τις ζημιές που αναφέρουν οι Άγγλοι οτι του επιφέραν. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από γερμανικό έγγραφο του 1941.
Απάντηση με παράθεση