Kαλημέρα ,
Θα ξεκαθαρίσω την θέση μου από την αρχή , και εγώ μαζί σας είμαι και όποιος με γνωρίζει από κοντά γνωρίζει τις απόψεις μου σχετικά, πολύ καλύτερα .
…αλλά θα παραθέσω κάποιες απορίες/ προβληματισμούς .
• Το ζώο από ότι φαίνεται πιάστηκε στα δίχτυα και κατά πάσα πιθανότητα ήταν ήδη νεκρό όταν θα το ανέβασαν στο σκάφος (Από όσα γνωρίζω τα καρχαριοειδή αν δεν κινούνται δεν μπορούν να αναπνεύσουν).
• Δεν νομίζω ο ψαράς να χρησιμοποιούσε κάποια μέθοδο αλιείας για το συγκεκριμένου είδος, γιατί διαφορετικά θα ήταν παράνομος. ( πχ. συγκεκριμένο δόλωμα , συρτή κλπ. )
• Σε αυτή τη περίπτωση ο ψαράς τι θα κάνει ? ( … το ξαναπετάει στη θάλασσα ή αφού χάθηκε που χάθηκε μια ζωή …ας βγει και κάτι ?) (…μην ξεχνάμε ότι διανύουμε περίοδο κρίσης και πέρα από τα οφέλη που μπορεί να έχει ο ψαράς ( να κλείσει καμιά «τρύπα», (δεν γνωρίζω κανένα ψαρά ευκατάστατο ) θα φάνε και μερικές οικογένειες λίγο φτηνό / διαφορετικό ψαράκι. ( …και όχι όλο τσιπούρες ιχθυοτροφείου)
• Τέλος υπάρχει κάποια μέθοδος/λύση αποφυγής τέτοιων καταστάσεων ?...δηλαδή να μην πιάνονται στα δίχτυα τέτοια αλιεύματα και όχι μόνο ( βλέπε χελώνες, φώκιες κλπ. τα οποία δυστυχώς πάνε …άψαλτα )
… βαράτε.