Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 28-11-07, 14:23
sofia-l sofia-l is offline
 
Εγγραφή: 22-10-2007
Μηνύματα: 14
Oi ΤΙMES για τον Δίολκο...

Πριν δυο βδομάδες έγινε στην Ιταλία η παρουσίαση του νεου τεύχους του επιστημονικού περιοδικού Salternum, όπου υπάρχει άρθρο μου για τον Δίολκο. Σε αυτό, αναφέρεται (για πρώτη φορά σε επιστημονική βιβλιογραφία αφού το άρθρο έχει περάσει και από κρίση) ότι το ΥΠ.ΠΟ. έστειλε παραπλανητική ενημέρωση για τον Δίολκο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, όταν ο Γενικός Γραμματέας κ. Ζαχόπουλος είπε, μεταξύ άλλων ανακριβειών, ότι οι κυματισμοί... έχουν αρχίσει "πλέον" να διαβρώνουν το υπόστρωμα του μνημείου.

Αλλά και οι TIMES του ΛΟνδίνου έχουν ασχοληθεί με την τραγική σύγχρονη ιστορία του Δίολκου.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο από τα δύο άρθρα των TIMES στο
www.greece.org:8080/opencms/opencms/HEC_Projects/DIOLKOS/media/New_Papers/Times_-_July_10x_2006.html.


Μόλις χθες βρήκα και ένα δεύτερο άρθρο (την ύπαρξη του οποίου αγνοούσα μέχρι πρότινος). Θα το δείτε στο: www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/court_and_social/article1409377.ece

Το δεύτερο αυτό άρθρο (από τον Φεβρ.2007) μιλάει επίσης για την απαράδεκτη ενημέρωση του Γεν. Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ. προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο καθηγητής αρχαιολογίας του πανεπιστημίου της Βοστώνης που το γράφει, αναφέρει ότι θα γίνονταν κάποιες σωστικές ενέργειες (το είχα αναφέρει κι εγώ στις ενημερώσεις μου) αλλά τελικά το μόνο που έγινε ήταν να μπουν κάποια υποστηρίγματα σε μερικές πέτρες, ενώ η διάβρωση συνέχιζε από κάτω. Σήμερα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, έχουν πέσει μάλιστα δυο πέτρες, από την εποχή του άρθρου.

Δεν ξέρω εάν αυτό είναι ένα "κόλπο" των αρμόδιων, να λένε πάντα ότι κάτι γίνεται, κάτι πάει να γίνει κ.λπ., όπως λένε και τώρα... Βέβαια, από την τέλεια ακινησία, και το να κουνήσει κανείς τα βλέφαρά του είναι κάτι, όμως αυτό δεν αποτελεί επαρκή φροντίδα...

Ίσως γίνομαι φορτική, αλλά αν κανείς μπορεί, πέρα από τη δική του υπογραφή στην έκκληση, ας το πει και σε φίλους. Όσο περισσότερο δηλώνουμε ότι τους πήραμε χαμπάρι... τόσο καλύτερα!

www.thepetitionsite.com/takeaction/870477005

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sofia-l : 28-11-07 στις 17:30.
Απάντηση με παράθεση