Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-12-07, 22:44
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: Νέες ρυθμίσεις για την Αλιεία

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia Εμφάνιση μηνυμάτων
Ευχαριστώ Φοίβε.
Αλλά μήπως τότε μπορείς να μου πεις τι δίχτυα είναι αυτά στο βίντεο του Ηλία; Δεν είμαι σίγουρη ότι ο ορισμός μού είναι τόσο ξεκάθαρος...
Οι λήψεις είναι αρκετά μακρινές για να πει κανείς με βεβαιότητα.
Αν όμως αυτοί που τα έριξαν είναι επαγγελματίες και δεδομένου ότι το δίχτυ φαίνεται να έχει ύψος το πολύ 3-4 μέτρα (εδώ μπορεί να βοηθήσει ο Ηλίας) είναι 99% σίγουρο ότι είναι μανωμένα: Οι επαγγελματίες σπάνια χρησιμοποιούν απλάδια με τόσο μικρό ύψος γιατί η αλιευτική τους απόδοσή είναι μηδαμινή.

Εδώ που τα λέμε και κάποιοι ερασιτέχνες που γνώριζα (παλιότερα που επιτρεπόταν) ενώ είχαν άδεια ερασιτεχνικής αλιείας, έριχναν μανωμένο δίχτυ από 200 μέτρα και πάνω και όχι αμάνωτο μέχρι 100 μέτρα όπως όφειλαν

ΥΓ1: Ψάχνοντας τον κανονισμό, είδα ότι απαγορεύτηκε και ο πεζόβολος, ένα κυκλικό δίχτυ με βαρίδια στην περιφέρεια το οποίο το κουβαλάς πεζός και το ρίχνεις από την παραλία περιστρέφοντάς το για να ανοίξει.
Λυπήθηκα για το συγκεκριμένο, γιατί μου θυμίζει γραφικές εικόνες των παιδικών μου χρόνων - θυμάμαι ακόμη κάτι παπούδες με βήμα γάτας να κυρτώνουν τη ράχη τους και να πετάνε το δίχτυ με περισσή χάρη.

Ο πεζόβολος λειτουργεί μέχρι 1.5-2 μέτρα βάθους το πολύ, και δεν ξέρω αν πραγματικά κάνει κάποια σημαντική ζημιά ή αν το πήρε η μπάλα μαζί με τα υπόλοιπα δίχτυα ερασιτεχνικής αλιείας. Βέβαια έχει πολύ μικρό μάτι (γύρω στα 2x2 cm) οπότε πιθανόν να κάνει ζημιά στο γόνο.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 11-12-07 στις 23:53.
Απάντηση με παράθεση