Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-12-07, 22:59
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Νέες ρυθμίσεις για την Αλιεία

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos Εμφάνιση μηνυμάτων
ΥΓ: Ψάχνοντας τον κανονισμό, είδα ότι απαγορεύτηκε και ο πεζόβολος, ένα κυκλικό δίχτυ με βαρίδια στην περιφέρεια το οποίο το κουβαλάς πεζός και το ρίχνεις από την παραλία περιστρέφοντάς το για να ανοίξει.
Λυπήθηκα για το συγκεκριμένο, γιατί μου θυμίζει γραφικές εικόνες των παιδικών μου χρόνων - θυμάμαι ακόμη κάτι παπούδες με βήμα γάτας να κυρτώνουν τη ράχη τους και να πετάνε το δίχτυ με περισσή χάρη.

Ο πεζόβολος λειτουργεί μέχρι 1.5-2 μέτρα βάθους το πολύ, και δεν ξέρω αν πραγματικά κάνει κάποια σημαντική ζημιά ή αν το πήρε η μπάλα μαζί με τα υπόλοιπα δίχτυα ερασιτεχνικής αλιείας. Βέβαια έχει πολύ μικρό μάτι (γύρω στα 2x2 cm) οπότε πιθανόν να κάνει ζημιά στο γόνο.
Τα θυμάμαι κι εγώ αυτά τα δίχτυα όπως και τους παπούδες.
Αυτό που θίγεις, η εξαφάνιση των παραδοσιακών επαγγελμάτων, είναι ένα γενικότερο πρόβλημα της εποχής μας.
Είναι όμως αλήθεια ότι τα εργαλεία αυτά όχι απλά έκαναν ζημιά, αποσκοπούσαν στο γόνο. Έχουν όντως πολύ μικρό μάτι.
Νομίζω ότι η απαγορευσή τους είναι πλέον μονόδρομος....

Άλλη χαζή ερώτηση: υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσεις έναν ερασιτέχνη από έναν επαγγελματία ψαρά (χωρίς όμως να τους ρωτήσεις);